1991'den Bugüne

Kozan'da Çaresiz Hayvanları Belediye Yok Ediyor

 

ADANA VALİLİĞİ YÜKSEK MAKAMINA

Kozan Belediyesi Bakım evine gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette, hayvanların tedavi edilmediklerini, kısırlaştırmanın ve bakımın olmadığını, köpeklerin önlerinde kokuşmuş kemiklerden başka hiç birşey olmadigini tespit ettik. Yıllardır ısrarlı taleplerimize rağmen KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ olmayan bu barınakta, görevli olan veteriner hekim kendisi bizzat "kedi ve köpekler konusunda bilgisi olmadığını, kendisinin büyükbaş hayvanlara yönelik çalıştığını, barınakta bu nedenle bir çalışma yapamayacağını, kısırlaştırma ve tedavi bilmeden de bunları yapmayı vicdanen istemediğini" pek çok kişinin önünde bizzat söylemiştir.
KISIRLAŞTIRMA olmadığı için hayvanlar Kozan sokaklarında ve belediyenin başka ilçelere ve ıssızlara attığı hayvanlar da  hızla çoğalmaya devam etmektedir.
Barınakta ise durum tam bir felakettir. Hayvanlar açlıktan birbirlerine saldırmakta, yavrular küçük ve kokmuş bir kemik parçası için kavga etmekte, kapalı yerlerde hastalıktan ölme noktasında olan hayvanlar can çekişmektedir. 
Bu Bağlamda;
1- Görevini Yerine getirmeyen, kısırlaştırma yaptırmayan, hayvanlar çoğaldıkça ya açlık barınağına doldurtan ya da toplatıp başka ilçelere, dağlara ıssızlara attıran, hayvanların çoğundan bir daha haber alınamayan, barınakta ise hayvanları açlığa ve hastalıklı ölümlere mahkum eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Hakkında ACİLEN soruşturma başlatılmasını,
2- Kozan belediyesinin acilen kısırlaştırma ve tedavi konusunda ehil bir veteriner hekim alarak KISIRLAŞTIRMA çalışmalarına başlatılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.  
4982 ve 3071 sayılı yasalar geregi tarafımıza bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz. 5 Ocak 2014

Nesrin ÇITIRIK
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyon Başkanı
DOHAYKO Genel sekreteri
T.C: 13230091212

 

cross