1991'den Bugüne

26. Çocuk Canavarlardan Hayvan Dostlarımıza İşkence Ve Vahşet Geldiğinde Yapılacaklar

Suça eğilimli çocuklara yönelik Çocuk Koruma Kanunu, Emniyet birimleri ve ilgili kurumlar görevleri çerçevesinde ÖRNEK YAZIYI inceleyin. Çocuk vahşetinde ortaya yazarak "bol paylaşım veya NE YAPALIM" diye sormayın, yaşadığınız sorunu HAZIR yazıya ekleyip ve ifadeleri uyarlayıp ilgili kurumlara yollayın. Özellikle yasal dayanakları EZBERLEYİN. Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı.
____________________________________

KONU: Hayvanlara çocuklar tarafından şiddet uygulandığı duyumları alınan adreste ilgili kurumlarca çalışma yapılması ve çocuk ve ailelere yönelik istihbari çalışma yapılması ve tedbir alınması hk.

YASAL DAYANAK: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevlerince gerekli uygulamalar, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu, 3201 Emniyet Teşkilatı Kanunu

BİLGİ ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: BİMER, Orman Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Orman Su İşleri İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü

VALİLİK YÜKSEK MAKAMINA,
Tarafımıza gelen ihbarlar sonucu aşağıdaki bilgilere ulaşmış bulunmaktayız. Hayvanların yanında çocuklara istismar konusunda da duyumlar mevcuttur.
Bu bağlamda aşağıdaki hususlar için ilgili yasalar çerçevesinde ilgili kurumlar nezdinde istihbari çalışma başlatılıp bilgilerin doğruluğunun araştırılması, soruşturma açılmasını ve konuya ilişkin adli - idari işlem ve koruyucu sosyal politikalar çerçevesinde tedbirler alınmasını talep ediyoruz.
Tarafımıza ulaşan bilgilerden: (BURADA HAYVANLARA ÇOCUK VAHŞETİNE YÖNELİK OLAY ANLATILACAK. HAYVANA ŞİDDET OLAN ORTAMLARDA, ÇOCUKLARA DA İSTİSMAR VE ŞİDDET BÜYÜK OLASILIKLA VARDIR. BU DA VAR İSE O ZAMAN YAZILACAK. KONUYU LÜTFEN ÇOK DOĞRU UYARLAYIN. OLDUĞU GİBİ KOPYALAMA YAPMAYIN.)
Her türlü sapkınlığın ve vahşetin azami seviyeye çıktığı günümüzde, aynı zamanda insana karşı şiddetin "ön habercisi" olması nedeni ile "hayvanlara uygulanan şiddet", emniyet ve diğer ilgili tüm kurumlarca da önemle değerlendirilmelidir.
Genel bağlamda tecrübelerimiz ve gelen bilgiler ve duyumlar, hayvanlara karşı şiddet uygulandığını, ayrıca cinsel istismarın ve çocuk odaklı şiddet ve istismarın da gözardı edilemeyecek kuvvetli bir ihtimal olması sebebiyle;
1. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube tarafından inceleme yapılmasını;
2. Hayvana şiddet uygulayanların Ruhsal ve psikolojik gelişimini tamamlamamış çocuklar olması hasebiyle de; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bu bölgenin "pilot bölge olarak" seçilip, polis nezaretinde "şikayete konu çocukların ve ailelerin" tespit edilip ve ayrıca o bölgede yaşayan diğer potansiyel suça eğilimli çocukları olan ailelerin de belirlenerek toplu bir çalışma yapılmasını; O bölgede bulunan okul müdürleri ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapılmasını,
3. Hayvanlara yönelik istismar ve hayvan hakkı ihlali sebebiyle de Orman Su İşleri Müdürlüğünün denetiminin yanında ayrıcaOrman Su İşleri Bakanlığından müfettiş istenmesini,
4. Burada yaşanan istismara yönelik duyumların olası bir insan-çocuk-kadın şiddetine dönüşmemesi için o mahalde yaşayan vatandaşların güvenliği açısından Toplum Destekli Polis ve Asayiş Şube Müdürlüğünce istihbari çalışma yapılmasını ve güvenlik önlemleri alınmasını,
5. Ayrıca, suça sürüklenen çocuklara ilişkin tüm yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. 5395 sayılı Çocuk Koruma Yasasının 6. Maddesi gereği, bu çocukların isim tespitlerinin yapılıp, sorun aileden kaynaklanıyor ise "koruma altına alınmasını", 5. Maddesi gereği ise danışmanlık ve eğitim tedbiri kararı alınmasını talep ediyoruz.
6. 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 7/1 e göre, suç işlesin veya işlemesin her türlü koruyucu ve destekleyici tedbirlerin alınması Çocuk Mahkemesi hakimine ait olması sebebi ile, Çocuk mahkemesi hakiminin çocuk hakkında sosyal inceleme yaparak çocuğu koruyucu ve destekleyici tedbirler alması için Cumhuriyet Savcılığı Çocuk Bürosuna baş vurulmasını talep ediyoruz.

Konu ile ilgili olarak yapılacak ve sonrasında yapılmış çalışmalara ilişkin, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası ve 3071 sayılı Dilekçe Kullanma Hakkı yasası gereği tarafımıza bilgi verilmesini yüksek makamlarınızdan saygılarımızla arz ve talep ederiz.
İsim- TC Kimlik No
___________________________________________________

EKLİ YASAL DAYANAK MADDELERİ:
5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu:
MADDE 1. — (1) Bu Kanunun amacı, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.
MADDE 2. — (1) Bu Kanun, korunma ihtiyacı olan çocuklar hakkında alınacak tedbirler ile suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanacak güvenlik tedbirlerinin usûl ve esaslarına, çocuk mahkemelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin hükümleri kapsar.

Koruyucu ve destekleyici tedbirler
MADDE 5. — (1) Koruyucu ve destekleyici tedbirler, çocuğun öncelikle kendi aile ortamında korunmasını sağlamaya yönelik danışmanlık, eğitim, bakım, sağlık ve barınma konularında alınacak tedbirlerdir. Bunlardan;
a) Danışmanlık tedbiri, çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda; çocuklara da eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunlarının çözümünde yol göstermeye,
b) Eğitim tedbiri, çocuğun bir eğitim kurumuna gündüzlü veya yatılı olarak devamına; iş ve meslek edinmesi amacıyla bir meslek veya sanat edinme kursuna gitmesine veya meslek sahibi bir ustanın yanına yahut kamuya ya da özel sektöre ait işyerlerine yerleştirilmesine,

Kuruma başvuru
MADDE 6. — (1) Adlî ve idarî merciler, kolluk görevlileri, sağlık ve eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, korunma ihtiyacı olan çocuğu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bildirmekle yükümlüdür. Çocuk ile çocuğun bakımından sorumlu kimseler çocuğun korunma altına alınması amacıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna başvurabilir.
(2) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kendisine bildirilen olaylarla ilgili olarak gerekli araştırmayı derhâl yapar.

Koruyucu ve destekleyici tedbir kararı alınması
MADDE 7. — (1) Çocuklar hakkında koruyucu ve destekleyici tedbir kararı; çocuğun anası, babası, vasisi, bakım ve gözetiminden sorumlu kimse, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Cumhuriyet savcısının istemi üzerine veya re'sen çocuk hâkimi tarafından alınabilir.
(2) Tedbir kararı verilmeden önce çocuk hakkında sosyal inceleme yaptırılabilir.
(3) Tedbirin türü kararda gösterilir. Bir veya birden fazla tedbire karar verilebilir.
(4) Hâkim, hakkında koruyucu ve destekleyici tedbire karar verdiği çocuğun denetim altına alınmasına da karar verebilir.
(5) Hâkim, çocuğun gelişimini göz önünde bulundurarak koruyucu ve destekleyici tedbirin kaldırılmasına veya değiştirilmesine karar verebilir. Bu karar acele hâllerde, çocuğun bulunduğu yer hâkimi tarafından da verilebilir. Ancak bu durumda karar, önceki kararı alan hâkim veya mahkemeye bildirilir.
(6) Tedbirin uygulanması, onsekiz yaşın doldurulmasıyla kendiliğinden sona erer. Ancak hâkim, eğitim ve öğrenimine devam edebilmesi için ve rızası alınmak suretiyle tedbirin uygulanmasına belli bir süre daha devam edilmesine karar verebilir.
(7) Mahkeme, korunma ihtiyacı olan çocuk hakkında, koruyucu ve destekleyici tedbir kararının yanında 22.11.2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu hükümlerine göre velayet, vesayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulması hususlarında da karar vermeye yetkilidir.

Soruşturma
MADDE 15. — (1) Suça sürüklenen çocuk hakkındaki soruşturma çocuk bürosunda görevli Cumhuriyet savcısı tarafından bizzat yapılır.
(2) Çocuğun ifadesinin alınması veya çocuk hakkındaki diğer işlemler sırasında, çocuğun yanında sosyal çalışma görevlisi bulundurulabilir.
(3) Cumhuriyet savcısı soruşturma sırasında gerekli görüldüğünde çocuk hakkında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin uygulanmasını çocuk hâkiminden isteyebilir.
=============
=============
GEREKLİ MAİL ADRESLERİ: (Bulunduğunuz şehirdeki yerel adresleri aile, emniyet, orman su gibi adresleri siz bulacaksınız arkadaşlar)
İSTANBUL İÇİN MAİL ADRESLERİ:
Alıcı: [email protected]
Cc: istanbul , [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], Bimer , " [email protected]" ,
DİĞER ADRESLER:
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected],
[email protected], [email protected],
[email protected]

cross