32. MERSİN BELEDİYESİNİN BESLENME ODAKLARI ÖRNEK ALINARAK BESLENME ODAĞI OLUŞTURULMASI TALEBİMİZ.
Çaresiz hayvanlara iki lokma vermeyen VİCDANSIZ BELEDİYELERE örnek gösteriniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi il merkezine ve ilçelere köpek ve kediler için "Besleme Odakları, Besleme Durakları, Kedi Sığınma Evleri, Suluklar" koyduruyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a minnet doluyuz. Kendisine bu insani, vicdani, ahlaki ve yasal hizmet için teşekkür ediyoruz.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı çok sayıda besleme odağına sadece bir örnek olan fotoğraflı görseli bütün belediyelere yollayarak TALEP EDELİM.
Herkes kendi belediyelerine mail adresleri ve yasal dayanağı da hazır olan ekteki ÖRNEK YAZIYI duruma uyarlayıp yollasın. Yollamayan da hayvanlar aç perişan diye şikayet etmesin.
Nesrin Çıtırık
HayKonfed Başkanı.
==========================
KONU: Sokaklardaki aç hayvanların beslenmesi için Mersin Belediyesinin yaptırdığı gibi korunaklı BESLENME ODAKLARININ belediyenizce de şehrinizde yaptırılması talebi
YASAL DAYANAK: 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Ev Hayvanlarının Korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi (Strazburg, 13. 11. 1987) , Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi, İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılımı Yönetmeliği
DAĞITIM : BİMER, Orman Su İşleri Bakanlığı, Valilik, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Orman Su İşleri Müdürlükleri, Müftülükler, Partilerin il ve ilçe örgütleri, Yerel Basın
BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,
1. Mersin Belediyesince yaptırılan beslenme odakları örnek alınarak, parklara, sokaklara ve uygun olan yerlere sahipsiz hayvanlar için KORUNAKLI BESLENME ODAKLARININ yapılmasını acilen talep ediyoruz
2. Bu besleme odaklarının konacağı yerlerin tespit edilmesi hususunda gönüllülerle işbirliği yapılmasını, özellikle biz gönüllülerin besleme yaptıkları yerlere öncelik verilmesini talep ediyoruz.
3. Besleme Odağı tabelalarında "Belediyenin adı ve logosunun yer almasını, bu suluğun 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükmü olarak konduğunun yazılmasını ve hayvanların kanunun koruması altında olduğunu, suluklara yabancı madde atanlar ve zarar verenler hakkında işlem yapılacağının" yazılmasını talep ediyoruz.
=====Yasal hüküm olmasının yanında, sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed'in (S.A.V), "tüm canlılara iyilik yapılmasında sevap olduğu" sözleri ile bunun Yüce Dinimiz İslam'da da yer aldığı bilinerek gereği yapılmalıdır. %99 u Müslüman olan bir toplumda hayvanların aç susuz dolaşması hatta çoğu kez açlıktan ölmesi utanç vericidir.
=====Hayvanların insan kapısına gitmesi bir lokma ekmek bir yudum su bulmak içindir. Suyunu içen ve karnı da doyan hayvan insan peşinde dolaşmaz, bir köşe bulur yatar. Bu insandan gelen rahatsızlık şikayetlerini de azaltır.
Müracaatımıza ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.
İSİM, TC KİMLİK NUMARASI
Ek 1.....Talebimize ilişkin Yasanin ilgili maddeleri
Ek 2.... Mersin Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı görseli
__________________________________
EK 1..
5199 Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği
MADDE 21 – (1) Toplanilan sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlar asagidaki esaslara gore bakilir:
d) Gecici bakimevlerinde on gun sure ile gerekli duyurular yapildigi halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, mudahale gormus olduklarini gosteren isaretleri uzerlerinde olacak sekilde veteriner hekimin onayiyla alindiklari ortama geri birakilir. Bu ortamlarda belediyeler, gonullu kuruluslarla isbirligi icerisinde besleme odaklari kurar ve hayvanlarin beslenmesine yardimci olur. Hayvanlar, hicbir suretle ilgili belediye sinirlari disindaki bir ortama, ormanlik alana veya diger yaban hayati yasam alanlarina birakilmaz.