Belediye vahşetleri ve katliamlar hızını artırarak devam ediyor. Bu bağlamda aşağıdaki başkanlara yazılmış olan KANUNA UYUN ÇAĞRISINI içeren müracaatın dikkatle okunmasını , tüm başkanlara mutlaka yollanmasını ve sıkı biçimde takip edilmesini önemle rica ediyoruz.
HAYVAN SEVERLERİN BİLGİLERİNE:
l. Yeni veya yeniden seçilen başkanlara sunulmak üzere, şehrinizin sahipsiz hayvanlara yönelik sorun ve çözüm önerilerinizi içeren "KISIRLAŞTIRMA ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NUN UYGULANMASI TALEBİ" yazısını, aşağıdaki örnek yazıdan da görüş alarak hazırlayınız. Buna kamuoyu desteği sağlamak için, sosyal medya ve yazılı basın yolu ile topluma, bizzat gidip görüşerek de MUHTARLARA ve BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE bu TALEP yazısını, KISIRLAŞTIRMA yapılmasını ön plana çıkartarak anlatınız. Başkanlara, muhtarlara ve meclis üyelerine, belediyeler kısırlaştırma yapmayıp hayvanlar çoğalıp vatandaş şikayet ettikçe, hayvanları toplayıp başka ilçelere, çöplüklere, kırsala atılmasının SAHİPSİZ HAYVAN sayısını artırdığını da, öldürülmelerine ise toplumun tüm kesimlerinden tepki geldiğini de anlatmalısınız.
2. Kısırlaştırmayı ön plana çıkardığınızda, karşı taraftan gelecek "Ama falanı kovalamışlar, filanı ısırmışlar" tepkisinin önünü hemen kesmiş olacaksınız. Kanunu'nu uygulamayı hemen peşinden dile getirdiğinizde ise, zaten hiç bir TC vatandaşı buna hayır diyemeyeceği için güçlü bir başlangıç yapmış olacaksınız.
3. Bu arada İLLER ve BÜYÜKŞEHİRLERDEN mutlaka TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANESİ istenecek. İLÇELERDEN ise küçük veya orta ölçekli, KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZİ istenecek. (Barınak varsa, barınağın kısırlaştırma tedavi merkezine dönüştürülmesi talep edilecek) Hepsinden, istisnasız, şehir merkezlerinde kurulacak olan KEDİ KISIRLAŞTIRMA ÜNİTELERİ yapmaları istenecek.
4. Eğer bakımevi var ise, sorunlar ve koşulların düzeltilmesi istenen hususlar vs vs istenecek.
Yazının altına ben HayKonfed Başkanı olarak adımı koydum. İsterseniz bunu silip kendi adınızı ekleyin, isterseniz adınızı ayrıca ekleyin. Farklı gurup ve dernekler var ise, 3-5 imzalı da olabilir, o zaman yazı daha güçlü olur. Bütün görüşmelerinizi fotoğraflar ve bilgilendirme yaparsanız web sitemizde ve sayfalarımızda DUYURACAĞIZ ve sizlerle birlikte takibini yapacağız.
Müracaatlarınıza ilişkin bilgiler, destek istekleriniz ve sorularınız için bana ulaşın.
05334458803
Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı.
✔️ÖNEMLİ NOT: BELEDİYE BAŞKANINA vereceğiniz yazı, onun altında da BASINA, MUHTARLARA ve MECLİS ÜYELERİNE bu yazı ile yollayacağınız TOPLAM 4 adet YAZI hazır olarak uyarlanacak şekilde eklenmiştir.
===============================
✅✅??YAZI 1
===============================================
KONU: Belediyeden sahipsiz hayvanlara yönelik sorun ve çözümlere ilişkin "KISIRLAŞTIRMA ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NUN UYGULANMASI TALEBİNİ” içeren “Yasal Bilgilendirme ve Yasal Talep” yazısı.
YASAL DAYANAK: Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, Uluslar Arası Anlaşmalar,
BİLGİLENDİRME ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: Valilik, Kaymakamlık, DKMP İl Müdürlüğü, TÜM MUHTARLAR, Belediye Meclis Üyeleri, Partilerin Genel Merkezlerinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, il ve ilçe başkanlıkları, Basın Kuruluşları.
BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,
Bu, belediyenizin SAHİPSİZ HAYVANLARA yönelik hizmet ve uygulamalarına ilişkin yasal BİLGİLENDİRME ve YASAL TALEP yazısıdır.
Sahipsiz kedi ve köpeklerin üremelerinin KONTROL ALTINA ALINMASI, "zehirleyip, vurup öldürüp, çöplüklere, kırsala ve başka şehirlere atma" gibi insanlık ve yasa dışı yollarla değil, ancak "KISIRLAŞTIRMA YAPILARAK ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU UYGULANARAK" mümkün olur. Ayrıca, büyük barınaklar yapmak asla çözüm değildir. Büyük barınak yapılan şehirlerde, sahipsiz hayvan sayısı katlanarak artmıştır. Bunun gerekçesini aşağıdaki maddelerde de ayrıca belirtmekteyiz.
Kısırlaştırma yapılmayıp, hayvanlar çoğalıp vatandaş şikayet ettikçe, hayvanları toplayıp başka ilçelere, çöplüklere, kırsala atılmasının SAHİPSİZ HAYVAN sayısını artırdığını da, öldürülmelerine ise toplumun tüm kesimlerinden tepki geldiğini de göz önünde tutularak, taleplerimizin değerlendirilmeye alınması bekliyoruz.
Bu bağlamda yasal taleplerimiz:
1. Sahipsiz hayvanların üremesini kontrol altına almakta tek yol olan KISIRLAŞTIRMANIN bilimsel, tıbbi ve etik kurallara uygun olarak EHİL VETERİNER HEKİMLERCE yoğun olarak yapılması için "KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZLERİ" kurulmasını ve mutlaka 24 saat hizmet vermesini talep ediyoruz.
2. Kedileri belediye ekiplerinin yakalaması çok zordur ve onları sadece besleme yapan gönüllüleri yakalayabilir. Bu nedenle, gönüllülerin kolayca ulaşacağı merkezi yerlere “KEDİ KISIRLAŞTIRMA ve ACİL TEDAVİ ÜNİTELERİ” yaptırılmalıdır. Bu merkezlerde, hem sokaklardaki kediler hem de gönüllülerin ev ve bahçelerinde koruma altına almış oldukları sahipsiz kediler için kısırlaştırma ve küçük vakalarda tedavi hizmeti sağlanmasını talep ediyoruz.
3. Bu merkezler için, hayvan ambulansı ve donanımlı taşıma araçları alınmasını, gerekli sayıda veteriner hekimler, teknikerleri, hayvan bakıcıları ve genel görevliler sağlanmasını talep ediyoruz.
4. Köpek ve kedilerin bulundukları yerde KISIRLAŞTIRILMIŞ olarak yaşatılması, kanunda 6. Madde ile güvence altına alınmış yasal bir zorunluluktur. Her yerde 100 000 lerce olan sahipsiz hayvanları TOPLAYARAK bakımevlerine hapsetmek, FİZİKİ olarak ve MADDİ kaynak açısından çok yüksek maliyetler çıkaracağı için uygulanabilir değildir. Bu tür devasa bakımevlerine toplamalar, hem öldürmelere ve hem de ilçelerin birbirlerine, kırsala veya çöplüklere atmalarına kılıf olmaktadır. Bu atmalar ise sahipsiz hayvan sayısını PATLATARAK ARTIRMAKTADIR ve tabii ki yasaya da aykırıdır. Bu bağlamda, kısırlaştırmanın yanında, 6. Maddenin belediyenizce de titizlikle uygulanmasını talep ediyoruz.
5. Kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan hayvanların, sokaklardaki yaşamlarını-desteklemek için “Besleme Odakları, Suluklar, Yasal Uyarı Tabela ve YASAL UYARI Afişlerini” yaptırılmasını, parklara “hayvan sevgisi ve yasal duruma ilişkin tabelalar” koydurulmasını, ayrıca besleme odaklarına mama-yemek konması için için besleme ekibi ve arabası görevlendirilmesini talep ediyoruz.
6. Sokaklardaki sahipsiz hayvanlara bakan, mağdur ve zor durumdaki gönüllülerin oluşturdukları BESLEME ODAKLARINA koymaları için gönüllülere her ay düzenli olarak KEDİ MAMASI ve KÖPEK MAMASI DESTEĞİ verilmesini yasal bir hak olarak talep ediyoruz.
7. Kent Konseyi bünyesinde Hayvan Hakları Masası oluşturulmasını talep ediyoruz.
8. Topluma ve okullara hayvan haklarına yönelik, şiddete karşı merhamet ve sevgiyi geliştiren EĞİTSEL çalışmalara ayrılacak yeterli bütçe ile, kitapçık, broşür, bilboardlarda afişler yaptırılmasını talep ediyoruz.
9. Hayvanların toplanması, kısırlaştırılıp aşılanması, sahiplendirilmesi ve kısırlaştırma sonrası alındığı yere bırakılması ve sahipsiz hayvanlara yönelik tüm hizmetlerde, Hayvanları Koruma Kanunu’nundaki hükümler gereği, başta Hayvan Hakları STK ları, hayvan severler ve gönüllüler olmak üzere, Baro Hayvan Hakları Komisyonu, Veteriner Hekimler Odası iletişim ve işbirliği içinde çalışılmasını, İl Hayvanları Koruma Kurullarına en az başkan yardımcısı düzeyinde katılım sağlanmasını, kurulda alınan kararların uygulanmasını talep ediyoruz.
Belediyenizce yapılacak tıbbi ve etik KISIRLAŞTIRMA çalışmaları, hem hayvan severleri hem de hızla sayıları artan hayvanlardan şikayetçi olan vatandaşları memnun edecek doğru bir uygulama olacaktır.
Unutmayın ki, sokaklardaki hayvanlardan şikayetçi olan vatandaşlar bile, bu hayvanların ölüm barınaklarına kapatılmasını veya öldürülmesini asla istemiyor, buna şiddetle tepki gösteriyor ve üremenin kısırlaştırma ile kontrol altına alınmasını istiyorlar.. Bütün Türkiye’de bu merhamet ve vicdan bilincine ulaşmış toplum yapısı oluştuğunu göz ardı etmeyiniz.
Bu çalışmalarda Veteriner Hekim Odaları ile de iletişim içinde olunması önerimizdir.
Nesrin Çıtırık Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı // HayKonfed
============================
✅✅??YAZI 2
============================
Sayın Muhtarlarımız;
Belediyeler, 2004 yılında KISIRLAŞTIRMA ana hükmü ile çıkan Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulamamış, hayvanları başka ilçelere, kırsala, çöplüklere atmayı, canlı canlı gömerek öldürmeyi sürdürmüşlerdir. Bu durum, sahipsiz hayvan sayısını daha da artırmıştır.
Oysa bilimsel, tıbbi ve vicdani çözüm KISIRLAŞTIRMADIR.
Bu bağlamda, ekteki belediyeye olan yasal uyarı ve talep yazımızı okuyarak, bu hususların belediyece yerine getirilmesini, biz hayvan hakları savunucuları ile birlikte dile getirmenizi önemle bekliyoruz.
Çünkü, belediyelerce kısırlaştırma yapılmayıp hayvanlar çoğalıp vatandaş şikayet ettikçe, hayvanları toplayıp başka ilçelere, çöplüklere, kırsala atılmasının SAHİPSİZ HAYVAN sayısını patlama şeklinde artırdığını belediyelere ve topluma birlikte anlatıp, gereğini talep edelim.
Demokrasinin temel taşlarından olan MUHTARLIK kurumunun, bu konuda da hem toplumun hem de hayvanların yararına olan bu talepleri dile getirmelerini bekliyoruz.
Saygılarımızla… Nesrin Çıtırık / Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı / HayKonfed
====================================
✅✅??YAZI 3
====================================
Sayın Belediye Meclis Üyesi,
Belediyeler, 2004 yılında KISIRLAŞTIRMA ana hükmü ile çıkan Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulamamış, hayvanları başka ilçelere, kırsala, çöplüklere atmayı, canlı canlı gömerek öldürmeyi sürdürmüşlerdir. Bu durum, sahipsiz hayvan sayısını daha da artırmıştır.
Oysa bilimsel, tıbbi ve vicdani çözüm KISIRLAŞTIRMADIR.
Bu bağlamda, ekteki belediyeye olan yasal uyarı ve talep yazımızı okuyarak, bu hususların belediyece yerine getirilmesinin sağlanması hususunda belediye meclis üyesi olarak destek vermenizi bekliyoruz.
Çünkü, belediyelerce KISIRLAŞTIRMA yapılmayıp hayvanlar çoğalıp vatandaş şikayet ettikçe, hayvanları toplayıp başka ilçelere, çöplüklere, kırsala atılması, SAHİPSİZ HAYVAN sayısını patlama şeklinde artırmaktadır.
Belediyelerin de, büyük barınaklar yapılmasının da uygulanabilir olmadığını, ayrıca üremeyi durdurmadığını, belediyeye olan ekli yazımızda gerekçesi ile açıkladık.
Bu yazımızın tarafınızca da değerlendirmeye alınıp destek vermenizi bekliyoruz.
Saygılarımızla //Nesrin Çıtırık // Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı.. HayKonfed.
========================================
✅✅??YAZI 4
========================
Değerli Basın Mensupları,
Belediyeler, 2004 yılında KISIRLAŞTIRMA ana hükmü ile çıkan Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulamamış, hayvanları başka ilçelere, kırsala, çöplüklere atmayı, canlı canlı gömerek öldürmeyi sürdürmüşlerdir. Bu durum, sahipsiz hayvan sayısını daha da artırmıştır.
Oysa bilimsel, tıbbi ve vicdani çözüm KISIRLAŞTIRMADIR.
Bu bağlamda, ekteki belediyeye olan yasal uyarı ve talep yazımızı okuyarak, bu hususların belediyece yerine getirilmesinin sağlanması hususunda BASIN MENSUBU olarak destek vermenizi bekliyoruz.
Çünkü, belediyelerce KISIRLAŞTIRMA yapılmayıp hayvanlar çoğalıp vatandaş şikayet ettikçe, hayvanları toplayıp başka ilçelere, çöplüklere, kırsala atılması, SAHİPSİZ HAYVAN sayısını patlama şeklinde artırmaktadır.
Belediyelerin de, büyük barınaklar yapılmasının da uygulanabilir olmadığını, ayrıca üremeyi durdurmadığını, belediyeye olan ekli yazımızda gerekçesi ile açıkladık.
Bu yazımızın tarafınızca da değerlendirmeye alınıp destek vermenizi bekliyoruz.
Saygılarımızla…