Başkan Kadir Topbaş, bu KATLİAM UYGULAMASINDAN vazgeçilsin.
İBB İstanbul İlçelerinden KISIRLAŞTIRMA adı altında KÖPEK TOPLAYARAK YENİ BİR KATLİAMA hazırlanıyor.
İBB tarafından aylardır bir kısmı sivil plakalı araçlar ile İstanbul sokaklarından toplanıp KISIRKAYA TOPLAMA KAMPINA kısırlaştırma bahanesi ile götürülen binlerce köpek YOK OLDU. Gönüllüler yıllardır sokakta baktıkları çoğu küpeli kısırlaştırılmış köpeklerini KISIRKAYA ÖLÜM KAMPINDA bulamadılar.
1. Şimdi İBB Başkanı Kadir Topbaş, bir adım daha ileri gidip, ilçe belediyeleri ile protokol imzalayarak ilçelerden köpekleri KISIRLAŞTIRMA adı altında alenen toplatıp KISIRKAYA ÖLÜM KAMPINA götürülmesi emrini verdi. Bu köpekler de öncekiler gibi YOK EDİLECEKLER. Bu protokolü imzalayan ilçe belediyeleri köpeklerin ÖLÜM EMRİNİ vermiş olacaklar.
Mahkemece kullanımı durdurulan KISIRKAYA TOPLAMA KAMPINI bu tür aldatmacalarla YASAL HALE getirmeye çalışan İBB nin ana amacı, sokaklardaki köpekleri yok ettikten sonra, SAHİPLİ KÖPEKLERE de bu tür manevralarla el koyarak KISIRKAYA ya götürmek.
Kısırkaya, yıllar önce 80 000 köpeğin toplatılıp sürgün edildiği ve açlıkla birbirlerini parçaladıkları HAYIRSIZ ADA nın çağdaş versiyonu olacak. Bu kez yok edilen köpek sayısı 100 binlerce ulaşacak.
2. İstanbul gibi zaman zaman kuduz çıkan bir coğrafyada, tüm hayvanları aynı merkeze getirmek, bir tek ilçede bile kuduz çıkması halinde bütün İstanbul'u KARANTİNA altına sokmakla eş değer. Oysa ilçeler arası hayvan hareketinin en aza indirilmesi ve ilçelerin kendi kısırlaştırma ve bakımevlerini kurması gerekirken, bu yapılmamaktadır.
İBB geçmişte, kendi bakımevine kuduz bölgesinden gelen bir yavru köpek nedeni ile, bir gecede 70 e yakın yavruyu öldürtmüştü.
Şimdi de, binlerce hayvanı KISIRKAYA ya topladıktan sonra, kuduz bölgesinden gelen bir köpek nedeni ile BİNLERCE hayvanı da öldürtecek.
3. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, bu ÇAĞDAŞ KATİLAMIN DURDURULMASI için emir vermesini bekliyoruz.
Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na BU KATLİAMIN durudurlması için emir vermesini talep ediyoruz.
Bu KATLİAM uygulamasının durdurulması için devlet büyüklerimize müracaatlarımızın yanında yargı yoluna da gideceğimiz bilinmelidir.
Nesrin Çıtırık
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı.
===============================
SÖZCÜ HABERİ:
http://www.sozcu.com.tr/…/sokak-hayvanlari-icin-yeni-uygula…
Sözcü'nün gündeme getirdiği Sarıyer Belediyesi’ne ait Kısırkaya Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarını yönelik kötü muamele sonrası harekete geçildi.
Sözcü’nün gözler önüne serdiği korkunç gerçek sonrası, Sarıyer sahilinde yapımı tamamlanan ve sokak hayvanları için tecrit koşulları taşıdığı gerekçesiyle hayvan hakları savunucuları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) karşı karşıya getiren Kısırkaya Hayvan Barınağı için, İBB ile ilçe belediyeleri arasında protokol yapılmasına karar verildi.
SOKAK HAYVANLARINA MİKROÇİP TAKILACAK
Protokole göre İstanbul’un 39 ilçesinden protokolü imzalayan ilçelerden toplanacak sokak hayvanları Kısırkaya Hayvan Barınağında tedavi edildikten sonra mikroçip uygulaması ile alındıkları ortama tekrar geri bırakılacak.
Sarıyer Belediyesi’nden hayvanlara ‘Çin işkencesi’
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın onayının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde görüşülen protokole göre, protokolü imzalayan ilçelerden alınan sokak hayvanları Kısırkaya Hayvan Barınağı’na getirilecek. Aşılanması, kısırlaştırılması, tedavisi biten hayvanlar mikroçip uygulaması ile kayıt altına alınarak, alındıkları ortama tekrar geri bırakılacak.
ALDIĞIN YERE BIRAK
Protokolde İBB’nin yükümlülükleri arasında elektrik, su, ısınma, iletişim gibi bedellerini karşılanması yer alırken, ilçe belediyeleri barınakta 7 gün 24 saat personel çalıştıracak. Protokolü imzalayan ilçe belediyeleri barınakta verdikleri hizmetin ardından, sokak hayvanını kendi ilçe sınırları içerisinde alındığı ortama geri bırakmakla da yükümlü.
CHP’Lİ ÜYE: HAYVANLARI SARIYER’E BIRAKIP ALMAYACAKLAR
CHP’li Meclis üyelerinin red oyu kullandığı oturumda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Veteriner Hekim Oktay Aksu barınağa getirilen hayvanların geri alınmayacağına yönelik endişelerini dile getirdi. Sarıyer’de 2 yıl içinde köpek sayısının 10 bini geçtiğini belirten Aksu, “Bu çok ürkütücü bir rakam” dedi. Mecliste oylanan protokol CHP’li üyelerin itirazlarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.
İDARE MAHKEMESİ İPTAL ETMİŞTİ
Hayvanseverlerin kriterlere uygun olmadığı, ulaşımının zor olduğu ve hayvanların zarar göreceği gerekçesiyle yargıya taşınan Kısırkaya Hayvan Barınağı için İstanbul 6. İdare Mahkemesi iptal kararı vermişti. 1 yılda toplam 20 bin köpeğin kısırlaştırılacağı barınak için hayvan hakları savunucuları birçok kez projenin iptali için protesto gösterisi düzenlemişti.
DHA