1991'den Bugüne

Belediye Baskanligina:SULUKLAR yapilmasi, gönüllülere MAMA destegi verilmesi, GÖRSEL ekli..

 

Beslenme- Su odaklarina ve gönüllülere MAMA desteği verilmesine ilişkin yazıyı güncelleyerek paylaşıyorum.

Sevgili Arkadaslar,

5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanununun eksiklikleri var ama mevcut iyi maddelerini uygulatmaliyiz. Yasanin BESLENME ve SU ODAKLARI kurulmasi maddesini mutlaka uygulatmaya calisalim. Belediyeler ayrıca yasa gereği olarak, gönüllülerle birlikte BESLEME yapmak zorundadırlar. Bu nedenle, besleme odağı oluşturmayan belediyelerden GÖNÜLLÜLERE baktıkları sahipsiz hayvanlar için MAMA DESTEĞİNDE bulunmalarını talep edeceğiz.  Belediyelere olan ornek MURACAAT yazisini da yasa maddeleri ile asagiya ekliyorum, lutfen tum belediyelere gonderin.
l. Hayvan besleyenlere surekli olarak vatandastan ve zabitalarindan baski ve saldiri gelmektedir. Bunu onlemek icin, beslemenin yasa geregi oldugunu vurgulamak ve vatandasa da ogretmek acisindan, belediyelere “beslenme ve SU odaklari kurmalari” ve gönüllülere MAMA desteğinde bulunmaları hususunda olan yazilar mutlaka yollanmalidir.
2. Belediyenin resmi arabasi ile yemek dagitiminda vatandas tepki gosteremiyor. Bunun için belediyeleri besleme yapmaları konusunda zorlamalıyız.
Amac, belediyenin yemek dagitmasinin saglanmasi kadar aynı zamanda, hem belediyenin hem de vatandasin bunun YASAL BIR HAK oldugunu, kanunda yer aldığını  bimesini sağlamak.
Zabita da, belediyeler de ve hatta Orman Su Isleri Mudurlukleri de yasadaki bu maddeden habersizler.
Lutfen “Beslenme isleminin belediyelerin gorevleri oldugunu, su ve besleme odagi olmayan belediyelerin bunu gonullu yapan hayvan severlere mama ve ulasim desteginde bulunmalarinin zorunluluk oludugunu” iceren  asagidaki ornek yaziyi ve belediyelerdeki uygulamanin fotograflarini ve google dan buldugumuz suluklarin temin edilecegi firmalarin linklerini tum belediyelere yollayalim.

Selam ve sevgilerimle…        nesrin/ HAYTAP/DOHAYKO

_______________________________________________________

BELEDIYELERE ORNEK YAZI:

Konu…. Sokak Hayvanları için Beslenme ve Su odakları yapılması, besleme yapan gonullulere MAMA desteği ve ulaşım desteği verilmesi talebimiz hakkında

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
26166 sayi ile 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayinlanarak yururluge giren "Hayvanlarin Korunmasina dair Uygulama Yonetmeliginin" 21. d Maddesi (Ek 1) geregince, gecici bakimevlerinde rehabilitasyonlari tamamlanip alindiklari ortama geri birakilan ve ayrica sokaklarda yasayan tüm sahipsiz hayvanlar icin beslenme ve su odaklari kurmak belediyelerin yasal gorevidir.
Belediyeniz şimdiye kadar yasanın bu hükmünü yerine getirmemiş ve beslenme ve su odaklarını kurmamıştır. Bu koşullarda  “görevini yapmayan belediyeden” yardım alamayan vatandaşlar, maddi manevi imkanlarını zorlayarak, sokaklarda yaşayan, açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalan bu hayvanları beslemek durumunda kalmışlardır.
Sahipsiz hayvanlar için beslenme odakları kurmak, aç hayvanların bir parça ekmek uğruna insanların kapılarına gelmelerini de önleyeceği için, vatandaşa da önemli bir hizmet olacaktır. Karnı doymuş olan hayvanlar insanlara yaklaşmaz ve kendi alanlarında sükunetle yaşarlar. Hayvanların hareket halinde olmalarının en büyük sebebi AÇLIKTIR.

Bu bağlamda :

1. Belediyenizin acilen sahipsiz hayvanlar için yasal bir hüküm olan  “beslenme ve su odakları” oluşturmasını talep ediyoruz. Beslenme ve Su odakları oluşturulmadığı takdirde belediyeniz hakkında suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesini istiyoruz.

2. Beslenme ve Su odakları belediyenizce kuruluncaya kadar, sokak hayvanlarını beslemeye zaman ve emek vererek fedakarca çalışan gönüllülere belediyenizce MAMA  desteği verilmesi, "sahipsiz hayvanların beslenmesi konusunda gönüllülerle işbirliği yapılmasını " (Ek 1)  hükme bağlamış olan 5199 sayili yasanın gereği olan bir mecburiyettir. Bu baglamda, sahipsiz hayvanları besleyen gönüllülere mama verilmesini ve dağıtım icin ulaşım desteği sağlanmasını talep ediyoruz.

3. Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yaptırılan  portatif  "SU KAPLARINDAN" belediyenizin, Orman Su İşleri Müdürlüklerinden temin edip sokaklara konmasını, esnafa ve gönüllülere verilmesini,  ve bu kapların korunmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni süresi içinde tarafımıza cevap ve bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ediyoruz.

Ad Soyad:
Tc:
Dağıtım: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Valilik, Belediye, Orman Su Işleri Bölge müdürlüğü, Basın Kurulusları, Hayvan Hakları Grupları
_______________________________________________________________
Ek...1... İlgili yasa maddesi: 5199 sayili yasanin uygulama Yonetmeligi için tiklayiniz

MADDE 21 – (1) Toplanilan sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlar asagidaki esaslara gore bakilir:
d) Gecici bakimevlerinde on gun sure ile gerekli duyurular yapildigi halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, mudahale gormus olduklarini gosteren isaretleri uzerlerinde olacak sekilde veteriner hekimin onayiyla alindiklari ortama geri birakilir. Bu ortamlarda belediyeler, gonullu kuruluslarla isbirligi icerisinde besleme odaklari kurar ve hayvanlarin beslenmesine yardimci olur. Hayvanlar, hicbir suretle ilgili belediye sinirlari disindaki bir ortama, ormanlik alana veya diger yaban hayati yasam alanlarina birakilmaz

Ek....2..Diger Belediyelerden Suluk Ornek fotograflari

 


cross