1991'den Bugüne

HAYTAP ANADOLU İMDAT TURU 6.GÜN UŞAK BAKIMEVİ‏

Sabah erkenden Salihli'den ayrılan ekip Uşak'a geldi.
Burada Uşak Hayvanları Koruma Derneği üyeleri ve gönüllüleri  Nebahat Avcu, Sevgi çam, Ümran şeker, Deniz Kılıç ile buluşan ekip bakımevine gitti.
Bakımevinin fiziki şartları oldukça kötüydü.
Hayvanların önlerinde su yoktu, yemek olarak kokmuş çiğ etler  verilmişti.
Hayvanlar güneş altında tutulmaktaydı üstlerinde gölgelik yoktu, kapalı bölmelerin içi güneşte fırın gibi olduğu için hayvanlar ne içeride ne dışarıda duramıyor bir parça gölge için kavga ediyorlardı.
Padokların içi oldukça pisti, yavrulu annler kaka çiş içinde yaşıyordu.
Bakımevi alanı çok geniş olmasına rağmen, hayvanlar için tahsis edilmiş araziye gül dikilip peyzaj yapılmış bomboş durmakta ike  hayvanlar küçük hücrelere hapsedilmiş durumdaydılar.
Köpeklerin yarısı küpeli oldukları halde barınakta tutulmaktaydı.
Tedavi bölümü oluşturulmamış, uyuz hasta köpekler ile sağlıklı köpekler bir araya konulmuştu tedavi görmedikleri gibi hastalıkları da birbirlerine bulaştırmaktaydılar.
Kediler için yapılmış bölüm son derece pis, kediler zayıf hasta bakımsızdı. Kör kedilere hiç bir müdehalede bulunulmadığı oldukça net bir şekilde görülüyordu, hasta  kedilerin düzenli olarak temizlenmesi gereken  gözlerinde birikmiş çapaklar akıntılar katılaşmış sertleşmişti.
Gönüllüler barınağa alınmıyor, hayvanlarla ilgilenmelerine izin verilmiyordu.
Bakımevinde kapasitesinin üsütünde  hayvan bulundurulmasına karşın sadece 1 personel görev yapıyordu.
Hayvanların genel görünüşleri oldukça kötüydü, pek çoğu hasta zayıf yaralıydı..
Bakımevinde tespit ettikleri olumsuzlukları ve çözüm yollarını görüşmek üzere Uşak belediyesine geçen ekip başkan vekili, özel kalem müdürü ve veteriner hekim ile toplantı yaptı fikir alışverişinde bulundu ve ;
Bakımevindeki peyzaja ayrılan geniş alanın hayvanların kullanımına açılması,
gölgeliklerin yapılması,
mutfak yapılması ve yemeklerin pişirilerek verilmesinin sağlanması,
gönüllülerin barınağa alınması sahiplendirme konularında işbirliği halinde çalışılması,
yeni personel alınması ,
şehir içine beslenme ve su odaklarının yapılması ve bakımı,
konularında fikir birliğine varıldı ve çalışmalara hemen başlanıcağı sözü alındı.
Belediye görüşesinin ardından müftülüğe geçen ekip, ramazan boyunca hutbe ve vaazlarda hayvan sevgisi ve hayvanalar merhamet konularına değinilmesi konusunda görüştü.
Ardından valiliğe geçen ekip, Uşak valisi ile makamında görüştü, bakımevinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi, çözüm konusunda valiliğin desteğini istedi. Haytap Anadlo İmdat turu ekib, ile birlikte yerel televizyona basın açıklaması yapan sayın vali, halka  kapılarının önüne hayvanlar için bir kap su koymaları çağrısında bulundu.
Yerel gönüller ile görüşmelerin ardından Uşak'tan ayrılan ekip Afyon'a doğru yola çıktı..
Uşak  bakımevinedeki çaresiz hayvanların sizlerden dileği barınakları ziyaret etmeniz, petshoplardan alıp kanlı ticarete ortak olmak yerine barınaklardan sahiplenip bir can kurtramanızdır.
Uşak bakımevindeki bu canlara yuvalarını açmak isteyen değerli insanlar 0532 544 41 31 numaralı telefondan buradaki gönüllü arkadaşımıza ya da doğrudan belediyenin veterinernlik birimine başvurabilir..
Ege Sakin
Haytpa temsilcisi

cross