ÇANKAYA BELEDİYE BAKIMEVİ GERÇEĞİ ve Belediyenin PADOK Projesi adı altında hayvanları YERLEŞİM ALANLARI DIŞINA ÇEKME ve BAKIMEVİNE KAPATMA çalışmalarına ilişkin "Sn Başkan Alper Taşdelen'e, CHP Yönetimine ve KAMUOYUNA" BİLGİLENDİRMEDİR:
ÇANKAYA Belediyesince yapılan PAYDAŞ olarak isimlendirilen toplantıya HAYTAP olarak biz de davetliydik, diğer gönüllüler ve stk lar gibi. Fakat toplantıya KATILMAYI uygun görmedik. Çünkü, orada STK ların görüşlerinin dikkate alınmayacağını, SOMUT SONUÇLAR olmayacağını, Belediye Başkanının bu toplantıyı GEÇİŞTİRME olarak yapacağını, belediyenin şimdiye kadar olduğu gibi bakımevini bir KÖPEK DEPOSU olarak kullanmaya devam edeceğini TAHMİN ETMİŞTİK.
BUYURUN ÇANKAYA BELEDİYE BAKIMEVİ GERÇEĞİ:
1. Çankaya barınağında, geçen yıl mamasızlıktan KÖPEKLER AÇ kalmış ve birbirlerine saldırmıştı. Bu durum haftalarca sürmüştü. Sırf belediye CHP li diye Ankara gönüllüleri burada BELEDİYEYE hesap sormak yerine, bu zengin belediyenin hayvanları için yalvar yakar BAĞIŞ ve MAMA toplayıp, bir günlüğüne hayvanları besleyip belediyeye gelen tepkileri durdurup, sonra da onları yine açlığı ile baş başa bıraktıklarını herkes biliyor. Bu yapıda ki gönüllülerin belediye üzerinde etkili olamayacağı zaten açık.
2. Çankaya Bakımevinin en YUKARI taraflarında ki HAPİS KÖPEKLERİ gönüllüler de göremez çünkü yasaktır. Zaten orada ki köpeklerin durumunu merak eden gönüllü de yoktur. Görmek isteyen bir kaç kişiye de yasak vardır. Oralarda ki bölmelerdeki köpeklere de bazen iki günde bir mama verildiği hep söylenir.
3. BARINAKTAKİ olumsuz koşullara itiraz eden gönüllülerin de ertesi günü kapısında baktığı köpekler yok olur, bakımevinde baktığı köpekler yok olur. Onun için herkes korku içindedir.
4. Yavrular pislik içindedir, kışın buzlu sularla yerler yıkanınca yere yapışırlar. Onların da önünde KÜSPE mama vardır.
5. Ameliyat sonrası ve tedavi süreci de burada felakettir. Geceleri binlerce köpeğin bulunduğu barınakta sadece NÖBETÇİLER vardır.
6. Bir bölmede 20 hayvan ama 10 tane o da kırık dökük klübe vardır. O kulübeler de kışın kar altında yazın da güneş altındadır.
7. Kışın özellikle karlı günlerde her gün DONMUŞ köpekler 5-10 tanenin altına düşmez. Garibanların o karda kıyamette içine girecekler kötü bir klübe bile yoktur. Güçlüler klübelere girerler, mazlumlar KAR ALTINDA kalırlar. Klübelerin üzerinde sundurma olmadığı için tipili karda klübenin içine de kar dolar. Belediye web sitesinden alınan ekli fotoğraflarda da zaten bu görülmektedir.
8. Bu belediye SOKAKTA KÖPEK İSTEMEZ. Her şikayette küpeli köpekleri de toplar ve sonra gönüllüler o köpekleri hiç bir yerde bulamazlar. Ve daha pek çok zulüm yıllardır Çankaya barınağında yaşanır. Aşağıda PADOK isimli, hayvanları yerleşim alanları dışında oluşturulacak yerlerde toplamayı hedefleyen UCUBE PROJEYİ okuyunuz.
9. Çankaya Belediyesi web sitesinde PLANLANAN projeler içinde SOKAKTA yaşamaya devam eden hayvanlar için bir tek proje yoktur. Suluk yoktur, besleme odağı yoktur. Sahada ki köpekler için tek hizmet TOPLANIP BARINAĞA TIKILMAK veya YOK EDİLMELERİDİR.
10. Devam eden projeler içinde PADOK isimli bir UCUBE proje vardır. BUYURUN belediyenin resmi web sitesinde ki proje tanıtımını OKUYUN: "PADOK uygulaması ile kısa sürede bölgeden 20’ye yakın sokak köpeği toplandı. Bu küçük barınakta bir araya gelen sokak köpekleri toplanarak HAYVAN BARINAĞINA TAŞINDI.
Projenin pilot uygulamasının başarılı sonuçlar vermesi ve BÖLGE HALKININ UYGULAMADAN hoşnut olduğunun anlaşılması üzerine uygulamanın sokak köpeği sorununun yoğun olarak yaşandığı diğer bölgelere de yaygınlaştırılması kararlaştırdı.
PADOK Projesi YERLEŞİM YERLERİNİN DIŞINDA beslenme ve bir araya gelme noktaları oluşturulması yoluyla sokak köpeklerinin mahalle ve sokak aralarında değil, YERLEŞİM YERLERİNİN DIŞINDA TOPLANMASINI SAĞLAMAYI, bu bölgeye alıştırılan köpeklerin kısırlaştırma, küpeleme, aşılama işlemleri düzenli bir biçimde gerçekleştirilmesini ve sokak köpeklerinin bu bölgelerden hayvanlara zarar verilmeksizin HAYVAN BARINAKLARINA TAŞINABİLMESİNİ amaçlıyor."
12. Bu PADOK projesi, "TBMM de yeni kanuna konmaya çalışılan HAYVANLARIN YERLEŞİM ALANLARI DIŞINDA Kİ BESLENME NOKTALARINA KONMASINI içeren ve bizim şiddetle karşı çıkmamızdan sonra yasa tasarısından çıkartılan" MADDENİN aynısının Çankaya Belediyesi tarafından zaten uygulanmaya konmuş halidir.
13. Dikkatle okuyun, proje hep vatandaşın memnuniyeti ve köpeklerin yerleşim alanları dışında toplatılmasını ve sonunda mutlaka KÖPEK DEPOSU BARINAĞA TIKILMASINI hedefliyor.
14. BİRİNCİ fotoğrafa dikkat edin. Dipte bir gölgelik, onun dışında yazın güneş altında kışın da kar altında KIRIK DÖKÜK KULÜBELER var. Bu klübelerin içinde KÖPEKLER DONAR. Bu fotoğraf PODOK !!! projesinin anlatıldığı Çankaya Resmi Sitesinden alınmıştır.!!!!! Bu fotoğraf orada ki görüntülerin en iyisi olarak belediye tarafından seçilmiştir. (http://www.cankaya.bel.tr/oku.php?yazi_id=12548) Gerisini siz düşünün.
15. İKİNCİ fotoğrafta ise yerde gördüğünüz siyahlıklar, ayda yılda bir temizlenen yerlerde ki birikmiş kurumuş PİSLİKLERDİR ve belediyenin resmi web sitesinden alınmıştır. Çünkü Çankaya barınağında yerler PİSLİK TARLASI halindedir.
16. ÜÇÜNCÜ fotoğraf da yine resmi web sitesinden alınmıştır. Zemini birikmiş tüy, pislik, idrar ve kocaman taşlar ile kaplanmış yerde hortum ile tazyikli su verilmekte, pisliklerin eriyerek yere yapışması sağlanmaktadır !!! Kışın ise bu tazyikli su ile yıkama sırasında hayvanlarda da BUZLU SU BANYOSU yaptırılmış olmaktadır. Dikkat edin bunda da klübeler yazın güneş kışın da KAR ALTINDADIR. Bu klübelerden kış boyunca çok sayıda donmuş hayvan çıkar ve çöp gibi atılır.
Bu berbat ve zulüm uygulamaların bu dönemde de devam edeceğinin işaretleri var. Bu nedenle HAYTAP olarak o GEÇİŞTİRME toplantısına katılmadık. Belediyenin "GÖNÜLLÜLERİ DİNLEDİK tiyatrosunun" bir parçası olmak istemedik. Biz mücadelemizi kurumlar ve toplum nezdinde devam ettireceğiz.
Basına olan ÇANKAYA BELEDİYESİ BEYANATINDA, bu göstermelik PAYDAŞ toplantısına HAYTAP ın da katıldığı yazılmştır. Basına tekzip yollayarak bu toplantıya katılmadığımızı, "Ankara'da ki STK lar ve gönüllüler, belediye tarafından EŞİT MUHATAPLAR olarak kabul edilinceye kadar da" böyle GEÇİŞTİRME toplantılarına katılmayacağımızı belirteceğiz.
Umarız bu gerçekler, Başkan Alper Taşdelen'e, vicdan sahibi güçlü odaklara, ve CHP Ankara milletvekillerine ve yönetimine ulaşır, o tel kafesler arkasında ki gariban hayvanlar biraz rahat yüzü görür.
Nesrin Çıtırık
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı.
TC Kimlik..13230091212
Tel..0 533 445 88 03
______________________________________
Belediyenin basına verdiği PAYDAŞ toplantı haberi linki:http://www.hurriyet.com.tr/ankara/26978100.asp