1991'den Bugüne

Değerli Başkanlarımız Sn Zeydan Karalar ve Sn Soner Çetin,

Değerli Başkanlarımız Sn Zeydan Karalar ve Sn Soner Çetin,
Çöplerin yer altına inmesi elbette takdire şayan bir hizmet. Ama, o çöplerden beslenen kediler ise şimdi AÇLIKTAN ölmeye mahkum oldular. Hayvan dostlarımızın yaşam alanlarını işgal ettik, şehirleri beton ve asfalta dönüştürdük. Kırmızı çatılı bahçeli evlerimiz, avlularımız, çeşmelerimiz, bahçelerimiz KENTSEL DÖNÜŞÜM adı altında hayatlarımızdan çıkıp gittiler. Yaşam alanlarını yok ettiğimiz yetmezmiş gibi, şimdi de İKİ LOKMA BULDUKLARI çöpleri yer altına indirdik.

Adana, Türkiye'nin hayvanlara merhamet ve şefkat göstermede 1 numaralı şehri. Çoğu fakir insanlardan oluşan gönüllüler, bu kedileri hatta zaman zaman çöpten kendileri yemek bularak besliyorlar. 350 tl fakirlik parasının 50 tl sini bu kedilerin iki lokmasına ayıran yüce gönüllü insanlar var.
Hali vakti yerinde tuzu kuru insanlar, hayvanlara merhamet göstermek, onların önüne iki lokma koymaktan maalesef uzaklar. Gönüllülerimizin büyük bir kısmı maddi bakımdan zor durumda olan insanlardır. İki lokmasını bu hayvanlarla paylaşmaktan çekinmeyen BU ERDEMLİ insanlara belediyenin DÜZENLİ ve SÜREKLİ mama desteğini önemle bekliyoruz.

Bu maddi durumu iyi olmayan gönüllülere, hem vicdani, hem bir sosyal demokrat belediyeye yakışır ve hemde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 21. maddesine göre MAMA desteğinde bulunmanız gerekir. 
Bunun için söz de vermiştiniz.

Şiddetin 12 yaşa indiği, cinayetlerin aile fertleri arasında işlenmeye başlandığı günümüzde, iyiliklerin bile göstere göstere karşılık bekleyerek yapıldığı bu ortamda, hiç bir karşılık beklemeden bu gariban hayvanları beslemeye de KAYNAK ayıran bir belediye olmanızı bekliyoruz.

Şiddet toplumundan "merhamet ve şefkat" toplumuna geçişte, hayvanlara yapılan bu tür desteklerin, "iyilik duygularını" geliştirdiği, toplumsal yapının dönüşmesinde önemli işlevi olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.
Temsil ettiğiniz misyondan dolayı, sizlerden den beklentimiz yüksek.

ÇÖPLER YER ALTINA İNERKEN, yüce rabbimin yaratıp insanın merhametine teslim ettiği hayvanlardan KEDİLERİMİZİN açlıkla karşı karşıya kalmasına GÖNLÜMÜZ RAZI DEĞİL, SİZİN DE GÖNLÜNÜZÜN RAZI olmayacağına inanıyoruz. 
Yasal zorunluluk olmasından öte, bunun bir ahlaki insani ve vicdani duruş olduğunu tekrarlamak isteriz.

Ülkede, merhameti ve YÜCE GÖNÜLLÜ insanları ile tanınan ADANA'MIZA yakışır bir yaklaşım bekliyoruz.

Saygılarımızla..
Nesrin Çıtırık
DOHAYKO Genel Sekreteri
Adana Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulu Üyesi
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı.

Yasal Dayanak: 
MADDE 21- d) Geçici bakımevlerinde on gün süre ile gerekli duyurular yapıldığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, GÖNÜLLÜ KURULUŞLARLA BİRLİKTE BESLENME ODAKLARI KURAR ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.

cross