Tarsus'ta, gerçek olamayacak kadar İYİ GELİŞMELER...
Kendi belediyelerinize de ÖRNEK olması için yollayın, aşağıdaki "belediyeden talep" yazımızı da okuyun lütfen...
Belediye Başkanı Sn Haluk BOZDOĞAN ile görüşmemizde TALEPLERİMİZİ en kısa zamanda yapmak üzere talimatlarını verdi:
1. Veteriner Hekimler alınıp KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİNİN en iyi şekilde yapılması,
2. Pitbullar için bahçeli bölmeler yapılması,
3. Tarsus Gönüllülerine MAMA desteğinin düzenli verilmesi" dahil hemen başlatıyor.
Tarsus'taki sahipsiz hayvanların yıllardır zulüm ve acı içinde yaşadıkları BAKIMEVİ koşulları da sokaklardaki çaresizlik de artık bitecek...
Önümüzdeki haftalarda Tarsus'taki yıllardır fedakarca hayvanlar için çabalayan tüm sevgili gönüllü arkadaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Eğer zaman durumu uygun olursa Sayın Başkanımızı da toplantımıza davet edeceğiz.
Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı.
======================
Sayın Tarsus Belediye Başkanı
Haluk Bozdoğan Bilgilerine,
Geçmiş 5 yıllık dönemde, hem Tarsus Belediyesi hem de hem de Mersin Büyükşehir belediyesinin sahip çıkmadığı, iki belediye arasında adeta bir ÖLÜM ve ZULÜM merkezine dönüşen Tarsus Belediye Bakımevine ilişikin önerilerimizdir:
A-) BAKIMEVİNİN HİZMETİNE YÖNELİK ÖNERİLER:
Bu bakımevi gerçek anlamda 07-24 hizmet veren bir KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZİ olmalı ve kısırlaştırma seferberlik halinde yapılmalıdır.
Bunun için:
I. Daha önce bir bakımevinde çalışmış, kısırlaştırma konusunda (asgari 400 kısırlaştırma yapmış) tecrübeli, genç ve idealist 3 veteriner hekim alınmalıdır. Bu veteriner hekim mutlaka Tarsus’ta ikamet etmeli, veya Tarsus’a taşınmalıdır. Başka şehirlerde yaşayıp Tarsus’a günlük geliş yapan bir hekim asla verimli olamaz. Merkez
2. Aynı şekilde 3 veteriner teknikeri alınmalıdır.
3. Bakımevi hizmetleri için 12 bakıcı, hayvan taşıma aracı ve AMBULANS için şöför ve eleman alınmalıdır. Ambulans 24 saat hizmet vermelidir.
4. Gece bakımevinde nöbetçi ekip olmalıdır.
5. Ameliyathane için gerekli ekipman alınmalı, post operatif ve pre operatif kafesler yapılmalıdır.
6. Hayvanların TEDAVİLERİ için gerekli ekipman, aşı ve ilaç sağlanmalıdır.
BAKIMEVİNİN FİZİKİ KOŞULLARINA İLİŞKİN ÖNERİLER:
1. Pitbulların konduğu metrelik BETON HÜCRELER yıkılmalı, bakımevi arkasındaki büyük iki bahçeli alana, her biri 20 şer metre karelik klübeli, gölgelikli zemini paletli 80 adet PİTBUL YAŞAM BAHÇELERİ yapılmalıdır. Bu büyük masraf gerektirmeyen, 80 klübe ve 80 etrafı telle çevrili, tercihan atermik gölgelikli bölme demektir. BELEDİYEYE büyük bir mali külfet de getirmeyecektir.
2. Pitbulların konduğu beton hücreler yıkıldığında, orada gerek müşahade bölmeleri ve gerekse yavrulu annelerin konacağı bölmeler için yer açılacaktır.
3. Mutfak son derece pis ve kötü durumdadır. Burası temiz bir hale getirilmelidir.
C-) MAĞDUR GÖNÜLLÜLERE MAMA DESTEĞİ: Tarsus sokak hayvanları için onlara fedakarca bakan maddi olarak zor durumda ve mağdur olan gönüllülere AYLIK DÜZENLİ MAMA yardımı yapılmalıdır. Bu sadece dar gelirli ve çok sayıda sokak hayvanına bakan gönüllüler için bir SOSYAL YARDIM niteliğindedir. Yasal bir haktır.
D-) TOPLUMA YÖNELİK BİLGİLENDİRMELER: Topluma KISIRLAŞTIRMANIN KAMPANYA halinde başladığı, bakımevinin TEDAVİ hizmetlerine de başladığı bilgisi billboardlar ve basın haberleri ile iletilmelidir.
Nesrin Çıtırık
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı
Tarsus Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcileri
DOHAYKO Tarsus Temsilcileri
Yerel Gönüllüler,