Sevgili Arkadaşlar,
İstanbul Büyükşehir tarafından Kilyos'ta yeni yapılan BAKIM MERKEZİ için "Belediye başkanı TV lerde 20-30 bin hayvan barındırma kapasiteli sözünü kullanınca" özellikle kapasite sayısını çeren RESMİ SORGULAMA yazımızı İBB ye yolladık. (En altta)
Buna aşağıda ki resmi cevap geldi.
Bu cevap özetle şu bilgileri içeriyor:
1. Merkezin kapasitesi 4000 mağdur ve engelli hayvan, 1650 yavrulu anne, terk edilmiş hayvanlar, operasyon öncesi ve sonrası hayvan için bölmeleri içeren kapasitede hizmet vereceklerini açıkça belirtmiş.
2. Merkezin resmi adının "“Kısırlaştırma ve Tedavi Merkezi ile Mağdur ve Engelli Hayvan Yaşam Bahçesi” olduğunu yazmış.
3. Belediye başkanı tarafından "20-35 bin barındırma kapasitesi olarak telaffuz edilen sayının" ise, yıllık "kısırlaştırılacak, tedavi hizmeti alacak ve sonrasında alındığı yere bırakılacak TOPLAM sahipsiz hayvan sayılarını" içerdiği ifade ediliyor.
Arzu eden sorularını resmi yazı ve mail ile İBB ye ve başkana yöneltebilir.
Bu konuda ki görüşlerim:
Şunu unutmayın, parti görüş ayırımı olmadan hiç bir belediye sokakta hayvan istemez. Burada belediyeler değil, STK lar ve gönüllüler olarak bir araya gelip, güçbirliği yaparak kurumları ETKİLEME gücümüze yani KENDİMİZE güveneceğiz. Biz güçlü ve birlikte olursak hiç bir belediye hayvan aleyhine uygulama yapamaz. Ama biz birbiri ile didişen paramparça yapı içinde olursak, inanın babanız !!! bile belediye başkanı olsa, hayvanlara zulmeder.
Bize olan resmi cevabında İBB, KİLYOS un bir toplama kampı değil, mağdur ve engelli hayvanlar için olacağı belirtilmiş.
(İstanbul'da biliyorsunuz mağdur engelli terk edilmiş hayvanlar ya ormanlara atılmış durumda ya da gönüllülerce bir bir cefa ve fedakarlık ile bakılmaktadır. Böyle bir mağdur bakım merkezi kesinlikle lazımdır)
İkinci husus olarak, yüzlerce köpeğe KISIRLAŞTIRMA- AMELİYAT-TEDAVİ yapılacak HAYVAN HASTANESİ koşullarını içeren bina ve teçhizat da orada var. Bu da önemli. Çünkü, İstanbul'da yaralı hasta hayvanlar da gönüllüleri sürekli olarak bağış toplamak (ve tabii sonrasında bağış yedi yemedi suçlamalarını ve kavgalarını birlikte getiriyor) ve tedavileri özel kliniklerde yaptırmak zorunda bırakıyor. Bu tedaviler nedeni ile kredi kartları bloke olmuş iflas tükenme noktasına gelmiş durumda. Bunu belediye yaparsa gönüllülere sadece orada ki koşulları denetleme ve gözlemleme işi kalacak.
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden:
Muhammet Nuri COŞKUN <[email protected]>Tarih: 1 Nisan 2014 09:32
Konu: Bilgi
Kime: NESRIN CITIRIK <
[email protected]>
Sayın Nesrin ÇITIRIK,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü; sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda yürütmektedir. Bu çerçevede sahipsiz sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma, tedavi, bakım ve beslenmesi yapılmaktadır. Mikroçip uygulanarak elektronik ortamda hayvanlar kayıt altına alınmakta ve küpe takılarak işaretlenmektedir. İsteyen kişilere sahiplendirilmekte, sahiplendirilemeyen hayvanlar ise bu işlemlerden sonra alındıkları ortama bırakılmaktadır.
Sarıyer Kilyos Kısırkaya mahallinde 700.000 m2 üzerine takriben 400.000 m2 alana oturtulan, konusunda uzman teknik ekip ile planlanmış olan, elektronik postanızda bahsi geçen “Kısırlaştırma ve Tedavi Merkezi ile Mağdur ve Engelli Hayvan Yaşam Bahçesi” Projemiz; toplamda 4.000 mağdur ve engelli sahipsiz hayvana yaşam alanı sunmakta, ayrıca rehabilitasyon amaçlı "terk edilmiş hayvanlar, yavrulu anneler, operasyon öncesi ve sonrası bölümler ile nekahet bölümleri olarak 1650 köpeğe hizmet verilebilecek bölmeleri de" bünyesinde bulundurmaktadır.
Mağdur ve engelli hayvan geldikçe Yaşam Bahçeleri kullanılacaktır.
Yaşam Bahçeleri dışında, kompleksimizde yıllık takriben toplam 20.800 köpek kısırlaştırma, operasyon ve tedavi ile rehabilite edilebilecek olup, müteakibinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında köpekler alındığı ortama geri bırakılacaktır.
Yakın bir zamanda hizmete girecek ve Gönüllülerimiz ile beraber sahipsiz hayvanlara hizmet verilecek olan Sarıyer Kilyos Projemizin bir benzeri de Pendik Tepeören mevkiinde planlanmış ve projelendirilmiştir.
Telaffuzu edilen 20.000-35.000 köpek sayıları, açıklandığı üzere daimi barındırılan hayvan sayısından ziyade, "kısırlaştırılacak, tedavi hizmeti alacak ve sonrasında alındığı yere bırakılacak toplam sahipsiz hayvan sayılarını" ifade etmektedir.
İlgi ve alakanız için teşekkür eder, bilgilerinize sunarız.
Muhammet Nuri COŞKUN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Veteriner Hizmetleri Müdürü
Veteriner Hekim & İşletmeci (MBA)
[email protected]
0212 453 73 00
IP 73 00
_________________________________________
Date: Thu, 27 Mar 2014 16:03:34 +0200From: [email protected]Subject: 1-144088548 Nolu Başvurunuz HakkındaTo: [email protected]Sayın NESRİN ÇITIRIK ;
1-144088548 nolu başvurunuzda yer alan konu, değerlendirilmesi ve gereği için ilgili birimlerimize iletilmiş olup, bu sürecin sonunda yapılan değerlendirme ve işlem sonucu tarafınıza ayrıca bildirilecektir.
_____________________________________________________________________
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına;
Anadolu ve Avrupa yakalarında inşaatı devam eden bakım merkezlerinin;
1- Kesin olarak kapasite sayısının tarafımıza bildirilmesini,
2- hangi hayvanların burada tutulacagının tarafımıza bildirilmesini,
3-yılda kaç kısırlaştırma operasyonu yapılacagının planlanmasının tarafımıza bildirilmesini,
4- ilçelerden hangi koşullarda buaya hayvan kabul edileceğinin açık ve net bir şekilde tarafımıza bildirilmesini,
5- Buralarda kaç adet bakıcı, kaç adet veteriner hekim, kaç adet veteriner hekim teknikerinin istiham edileceği bilgisinin tarafımıza bildirilmesini,
6- Ayrıca alınan hayvanların yerine bırakılacagının net olarak tarafınızdan açıklanmasını
7- 4982 ve 3071 sayılı yasalar uyarınca yasal süresi içerisinde tarafımıza konuyla ilgili bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz.
Nesrin ÇITIRIK
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyon Başkanı
DOHAYKO Genel Sekreteri
T.C. 13230091212