1991'den Bugüne

İHA:Adana'da Bir İlk ''Kedin Ağaçta Mı Kaldı? Dert Etme, 153'ü Ara''‏

Sevgili Arkadaslar,

Asagida ki İHA haberini ve afiş fotoğrafini lutfen bulunduğunuz yerlerde ki belediyelere gösterin. Belediyelerin hemen hepsinin İNSANLAR için bu kısa telefon ihbar uygulaması var amamaalesef hayvanlar için YARDIMA yonelik uygulaması yok.
Belediye telefonları hayvandan şikayetleri anında alıp gereğini yapıyor ama "hasta, yarali ve zor durumda ki hayvanlara yönelik şikayetleri" asla almıyorlar.
Lutfen bunu saglamak için bu örneği paylaşın veya yazi ekinde sunarak talep edin.
Sevgiler
Nesrin/ HAYTAP/ DOHAYKO
_____________________________________________________

Adana'da Bir İlk
''Kedin Ağaçta Mı Kaldı? Dert Etme, 153'ü Ara''

http://haytap.org/index.php/201303144261/dernek-etkinlikleri/adana-da-bir-ilk-kedin-agacta-mi-kaldi-dert-etme-153-u-ara

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin farklı noktalarındaki bilboardlara astığı "Kedin ağaçta mı kaldı? Dert etme, 153'ü ara" yazılı kedili afişler hayvan severlerin yoğun ilgisini gördü.

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye hayvan hakları konusunda ışık olduğunu belirterek, "Bütün belediyeler sokaktaki hayvanları vurup, zehirlerken Adana'da 13-14 yıl önce, Zihni Aldırmaz'ın da çabalarıyla, onları yaşatmanın yolları aranmış ve hayvan barınağı kurulmuştur. Adana'da sadece belediyeler değil, Adanalılar da hayvan varlığına saygı duyuyor ve hayvanlara merhamet, şefkat gösteriyor. Kentin sokaklarında hayvanlar için konmuş yemek ve su kapları görmek mümkündür. İnsanlarımız çocuklarını kuşları beslemeleri için parklara götürüyor. Adana'da hayvan hakları konusunda son derece duyarlı ve merhametli bir toplum yapısı oluşturulmuştur. Bu yapının oluşturulmasında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin payı büyüktür" dedi.

Bugün Adana'da belediyenin, vatandaşın huzur ve rahatı için verdiği hizmetin sınırsız olduğunu, belediyenin mesajlarından da algılamanın, görmenin mümkün olduğunu söyleyen Çıtırık,"Bilboardlardaki 'Kedin ağaçta mı kaldı? Dert etme, 153'ü ara' yazılı afişler bunun en güzel örneğidir. Vatandaşa verilen hizmetin sınırsız olduğu anlatılırken, ağaçta kalan bir kedinin figür olarak kullanılması ve bunun afiş halinde kentin dört bir yanında yer almasıyla yoğun ilgi görüyor. "Giresun'dan, İzmir'den, Edirne'den, 'Adana'da belediye böyle bir afiş yaptırmış, onun fotoğrafını yollayın, bizler de görelim' şeklinde istekler, talepler, paylaşımlar geliyor bize."

Söz konusu afişlerin sadece Adana'da değil, Türkiye'nin çok sayıda noktasından da ses getirdiğini vurgulayan Çıtırık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afişler, Adana'daki belediyelerin hizmet kalitesi ve sınırsızlığıyla ilgili övgüler gelmesine neden olmuştur. Biz, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, vatandaşa yönelik hizmet kalitesi ve sınırsızlığını anlatmak için, ağaçta kalmış bir kedi figürü kullanmasından dolayı çok mutlu olduk. Bu hem toplumun, hem belediyenin hayvanlara yönelik şefkat ve merhametinin boyutlarını göstermektedir. Canlı zincirinin en zayıf zinciri hayvanlardır. Bir belediye, görev alanındaki hayvanların eziyetten uzak, canlıya yaraşır şekilde hayatlarını devam ettirmesi için çalışma yapıyorsa, o belediye zaten insan için zaten üst seviye hizmet veriyor demektir. Ağaçta kalmış ve korkudan, açlıktan ölmek üzere olan çok sayıda kediye Adana Büyükşehir Belediyesi gereken müdahaleyi defalarca yapmıştır. Uygar toplumlarda hayvanın değeri de büyüktür. Hayvan canının değerinin bilindiği toplumlarda, insanın değeri de yücedir." - Adana

İhlas Haber Ajansı·Haber Tarihi: 14 Mart 2013 Perşembe

http://www.haberler.com/hayvanseverleri-sevindiren-kedili-afis-4423746-haberi/

http://www.pirsushaber.com/hayvanseverleri-sevindiren-kedili-afis-686066n.html

http://kahta.gen.tr/Yerel-Haber/42643-Hayvanseverleri-Sevindiren-Kedili-Afis.html

cross