1991'den Bugüne

Sn Zeydan Karalar'a ÖNEMLİ YASAL UYARI

önemli uyarı

Binalar, hayvanların yaşam alanları, klinikler yani fiziki özellikler olarak hayvanların YAŞAM HAKLARINA son derece uygun olarak projelendirilmiş olan bu yerin, esas itibarı ile KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİNİN öncelikli olarak yapıldığı bir HAYVAN HASTANESİ olacağı unutulmamalıdır.
Orada sadece mağdur muhtaç hayvanlar sürekli kalacak, diğerleri de 20 yıldır Adana'da uygulandığı gibi alındığı yere bırakılacaktır.
Eğer belediyenin şu andaki "KASA BOŞ, mevcutla eleman ve ekipman ile gidip vaziyeti idare edelim" zihniyeti ile yapılırsa, oranın en kısa zamanda FELAKETLER yaşanan ÖLÜM KAMPI olacağını şimdiden uyarıyoruz.
Gücümüzün son damlasına kadar da buna KARŞI ÇIKACAĞIMIZ da bilinmelidir.

Bu bağlamda taleplerimizin önemle incelenmesi ve yerine getirilmesi hususu ve bunların sıkı takipçisi olacağımızın da bilinmesi gereklidir.
1. Bizzat bölmelere girip temizlik yapacak, yemeklerini verecek, gözlem ve takiplerini yapacak en az 78 yeni HAYVAN BAKICI alınması gereklidir. Bu bakıcı sayısı DİĞER BÜTÜN HİZMETLERİN dışında sadece bölmelere girip hayvan ile doğrudan temasta bulunan kişilerdir. Mevut barınağın kat be kat büyüklüğünde olan bu YeniBakımevine, eğer gerekli sayıda HAYVAN BAKICI alınmazsa, bu hayvanlarınfelaketi olur.

2. Adana adeta bir küçük ülke büyüklüğünde. Şehir oldukça dışındaki bu yeni bakımevine taşınılmadan 6 adet DOBLO türü araç alınmalı, arka kısımları yaralı hasta hayvan alacak AMBULANS durumuna getirilmelidir. Adeta bir acil hastane gibi çalışan, sabaha kadar30 dan aşağı olmayan acil yaralı hayvan getirilen Adana BARINAĞI için, eğer yeterli sayıda ambulans alınmaz ise hasta yaralı hayvanlar barınağa getirilemez. Bu da ikincibir felaket olur. Buna paralel olarak yeterli sayıda AMBULANS ve TOPLAMAekibi sağlanmalıdır.

3. Mevcut veteriner hekimlere ek olarak asgari12 veteriner hekim daha ve bir o kadar da veteriner teknikerialınmalıdır. Ayrıca tıbbi ekipman için de tıbbi teknisyenler mutlakahizmete alınmalıdır. 4. Yeni barınak genişbir alana konumlandırıldığı ve yüzlerce bölümden oluştuğu için, mutfakhizmetleri ve yemeklerin hazırlanması, klinik hizmetleri için ayrıbir ekip oluşturulmalıdır.

5. Kedi bölmeleri için acilen 50 adet çift katlı hastalar için kullanılacak KEDİ TEDAVİ KAFESLERİ yaptırılmalıdır. Kedi bölümü inşaatı henüz bitmediğinden, bazı köpek bölmeleri kediler için kullanılacağı için bu kafesler yaptırılmadan kedilerin taşınılması mümkün değildir.

6. Aynı şekilde köpekler için de 40 adet çift katlı hasta yaralı köpeklerin ve ameliyat sonrası köpeklerin konacağı tedavi kafesleri yaptırılmalıdır. Aksi takdirde kısırlaştırma operasyonları ve ameliyatlar yeterli sayıda yapılamaz.

7. Şimdiyedeğil bir YAZILIM programı yapılmamıştır. YAZILIM OLMADAN YENİ BAKIMEVİNEtaşınılması büyük bir zaaf olur ve sizin deyiminizle Türkiye'nin en MODERN barınağını ilkel bir kasaba bakımevine dönüştürür.

8. Alan çok geniş olduğu için, gerek personel ve gerekse hasta hayvanların taşınmasıiçin PORTATİF KÜÇÜK taşıma araçları alınmalıdır.

9. Mutlaka korunaklı ve üstü kapalı özel HASTA HAYVAN TAŞIMA SEDYELERİ yaptırılmalıdır.

10. Yeni alınacak bakıcılar, toplamacılar, ambulans ekibi mevcut barınakta en az 2 hafta eğitilmelidir. Bu İş Sağlığı ve Güvenliği yasası açısından da önem taşımaktadır.Tehlikeli iş yeri sınıfına giren barınaklar için yeni dönemde İş Sağlığı veGüvenliği müfettişlerinin denetimlerinin daha yoğun olacağı bilinmelidir. Yenibakımevinde sürekli olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanı da bulundurmalıdır.

11. Ayrıca, yeni bakımevinde TIBBİ HİZMETLER için VeterinerHekimler Odası ve Veteriner Fakültesi ile iletişim içinde çalışılması, hizmetin kalitesini ve verimini artırması açısından önem taşımaktadır.
Bu hususlar yerine getirilmeden YENİ BAKIMEVİNE TAŞINILMAMASI hususunu tekrar UYARIYOR ve hatırlatıyoruz.
Bakımevlerinde hayvanları zor durumda bırakan koşulların ULUSAL TV lerde bile yer aldığı, hayvan haklarının toplumumuzda yükselen değer olduğu unutulmamalıdır.

Saygılarımızla..
Nesrin Çıtırık
Metin Yıldırım

cross