Sevgili Arkadaşlar,
Belediye TOPLAMA EKİPLERİ yasaya aykırı olarak başlarında veteriner hekim olmadan UYUŞTURUCU TÜFEK ile köpek topluyorlar. Dozu fazla vererek çoğunu toplama sırasında öldürüyorlar. Gece bir kuytu köşe bulup uyuyan gariban
hayvanları, AHLAKSIZCA “avlıyorlar”. Gündüzleri de topladıkları hayvanları dağa, taşa, ormanlara atıyor, sonra da gidip bu hayvanları orada öldürüyorlar.
Toplamaların büyük bir kısmı uyuşturucu tüfek ile yapılıyor. Belediye veterinerleri bu toplamaların başında bulunmuyorlar. Oysa yasada "uyuşturucu tüfek ile yapılan toplamaların veteriner hekim gözetiminde" olacağı açıkça yazıyor.
Bu durumda veteriner hekim GÖREV İHMALİ, toplama ekibi ise GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN ismen soruşturma istemi ile şikayet edilmeli.
Veteriner hekimi olmayan belediyelerin ise köpek toplamaları tamamen yasaklanmalı, köpek toplama ekipleri ve emri veren yetkili de ismen şikayet edilmeli.
1. ÖNLEM OLARAK BELEDİYEYİ UYARI YAZISI: Bunu bir ölçüde önlemek için, belediye başkanlıklarına, "başında veteriner hekim olmadan uyuşturucu tüfekle hayvan yakalanmasının yasaya aykırı olduğunu, aksi takdirde VETERİNERLER ve TOPLAMA EKİBİ GÖREVLİLERİNİ şikayette bulunacağınızı" içeren bir yazı yazar ve bu konuya dikkat çekerseniz, toplama ekiplerinin "HEM GELİŞİGÜZEL CANLARI İSTEDİĞİ GİBİ TOPLAYIP YOK ETMELERİNİ HEM DE GECE CİNAYETLERİNİ" büyük ölçüde önlemiş olursunuz.
2. VETERİNER HEKİMSİZ TOPLAMA YAPILMIŞSA İSMEN SORUŞTURMA TALEBİ: Başında veteriner olmadan toplama yapılmışsa, o zaman da "Belediye Veteriner İşleri Müdürü ve Bakımevi Veterinerlerini" ismen "görev ihmalden" şikayet edelim. Toplama ekibi görevlilerini de yine ismen "görevi kötüye kullanmaktan" şikayet edelim. Kişilerin "Belediye Teftiş İşleri Müdürlüğünce" soruşturulmasını talep edelim.
Unutmayın, önemli olan yasa maddeleri değil, bunların devlet kurumları tarafından uygulanmasını sağlamaktır. En kesin hükümler içeren maddeler bile uygulanmazsa bir fayda sağlamaz.
Bu konuda ki talep ve uyarınızı Belediyelere, şikayetlerinizi ise illerde valiliklere ve Orman Su İşleri Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlıklara yapınız.
Selam ve sevgilerimle... Nesrin Çıtırık/ HAYTAP Başkanı
ÖRNEK YAZILAR:
________________________________________
1. ÖNLEM OLARAK BAŞKANLIĞA UYARI YAZISI ÖRNEĞİ:
Belediye Başkanlığına,
Hayvanları Koruma Kanunu UygulamaYönetmeliğinin Madde 20 (1) (d) şıkkında "ekibin başında veteriner hekim olmadan uyuşturucu tüfekle toplamanın" hükme bağlandığı açıkça görülmektedir.
1. Böyle, başında veteriner hekim olmadan toplama yapılması durumunda belediye veteriner işleri müdürü ve bakımevi veterineri hakkında "görev ihmalden" soruşturma talep edeceğimizin, toplama ekibi görevlileri hakkında da "görevi kötüye kullanmaktan" şikayette bulunacağımızın, hem veteriner hekimlere ve hem de toplama görevlilerine tarafınızdan “yazılı uyarı ile” imza karşılığı duyurulmasını talep ediyoruz.
2. Belediyenizde yakalamalarda kullanılan "uyuşturucu tüfek" var mıdır? Eğer varsa, uyuşturucu tüfek ile yakalama yapan ekiplerin başında "hangi veteriner hekimler" görevlendirilmiştir, isimlerinin ve çalışma saatlerinin tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.
3. Toplama ekiplerinin kullandığı arabaların plaklarının ve toplama işleminin hangi saatler arasında yapıldığının tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz. Mesai saatleri dışında yapılan toplama işlemi varsa, hangi saatler arasında "hangi ekibin ve hangi veteriner hekimin" görevlendirildiğini ve "hangi plakalı araba" ile toplamaya çıktıklarının tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.
4. 2014 yılı içinde kaç adet uyuşturucu kapsül satın alındığını ve kaç adet sarf edildiğini, kaç köpeğin uyuşturucu tüfek ile kaç köpeğin diğer yöntemler ile yakalandığının belgeleri ile tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.
Yukarıdaki taleplerimize 4982 ve 3071 kanuni suresi icinde net bilgiler ve cevap verilmesini, aksi takdirde Basbakanlik Bilgi Edinme Merkezine şikayette bulunacağımızı bilgilerinize saygılarımla arz ederim.
İsim, imza TC numarası...
Dagitim: BIMER, Icisleri Bakanligi Mahalli Idareler Genel Mudurlugu, Orman ve Su İşleri Bakanligi Valilik, Orman Su İşleri Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediye Başkanlıkları. Veteriner Hekimler Odası, Ulusal ve Yerel Basın Kuruluşları
Ek 1. HAYVANLARIN KORUNMASINA DAİR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
MADDE 20 – (1) (d) Sahipsiz hayvanlar öncelikle kafes ve ağ ile yakalanır. Bu metotlarla yakalamanın mümkün olmadığı durumlarda yakalama sopasıyla da yakalama yapılabilir.Uyuşturucu tüfek uygulamaları ile yakalama ancak veteriner hekim kontrolü altında yapılır.
______________________________________________________
2. VETERİNER HEKİMSİZ UYUŞTURUCU TÜFEKLE TOPLAMA DURUMUNDA BELEDİYEYE ÖRNEK ŞİKAYET YAZISI (Şikayet edilen kişilerin isimleri de yazılacak):
Belediye Başkanlığına,
Hayvanları Koruma Kanunu UygulamaYönetmeliğinin Madde 20 (1) (d) şıkkında "ekibin başında veteriner hekim olmadan uyuşturucu tüfekle hayvan toplamasının" yasaya aykırı olduğu hükme bağlanmıştır.
1. Oysa belediyeniz veteriner işleri müdürü ve belediye veterinerleri görev ihmalinde bulunarak toplama ekiplerinin başında bulunmadan “uyuşturucu tüfekle toplama yapıldığı” tespit edilmiştir. Veteriner İşleri Müdürü ve Bakım evi veterinerleri hakkında “görev ihmalden” soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Soruşturmanın “Belediye Teftiş Kurulu Müdürlüğünce” yapılmasını talep ediyoruz.
2. Başında veteriner hekim olmadan uyuşturucu tüfek ile köpek toplayan “TOPLAMA EKİBİ GÖREVLİLERİ” hakkında “görevi kötüye kullanmaktan” soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Soruşturmanın “Belediye Teftiş Kurulu Müdürlüğünce” yapılmasını talep ediyoruz.
3. 2014 yılı içinde kaç adet uyuşturucu kapsül satın alındığını ve kaç adet sarf edildiğini, kaç köpeğin uyuşturucu tüfek ile kaç köpeğin diğer yöntemler ile yakalandığının belgeleri ile tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.
4. Toplama ekiplerinin kullandığı arabaların plaklarının ve toplama işleminin hangi saatler arasında yapıldığının tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.
5 . Mesai saatleri dışında yapılan toplama işlemi varsa, hangi saatler arasında "hangi ekibin ve hangi veteriner hekimin" görevlendirildiğini ve "hangi plakalı araba" ile toplamaya çıktıklarının tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.
Yukarıdaki taleplerimize 4982 ve 3071 kanuni suresi icinde net bilgiler ve cevap verilmesini, aksi takdirde Basbakanlik Bilgi Edinme Merkezine şikayette bulunacağımızı bilgilerinize saygılarımla arz ederim.
İsim, imza TC numarası...
Dagitim: BIMER, Icisleri Bakanligi Mahalli Idareler Genel Mudurlugu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Valilik, Orman Su İşleri Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediye Başkanlıkları. Veteriner Hekimler Odası, Ulusal ve Yerel Basın Kuruluşları
Ek 1. HAYVANLARIN KORUNMASINA DAİR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
MADDE 20 – (1) (d) Sahipsiz hayvanlar öncelikle kafes ve ağ ile yakalanır. Bu metotlarla yakalamanın mümkün olmadığı durumlarda yakalama sopasıyla da yakalama yapılabilir.Uyuşturucu tüfek uygulamaları ile yakalama ancak veteriner hekim kontrolü altında yapılır