Sevgili Arkadaslar,
Belediyelerden afis, bilboard, brosur, egitsel faaliyetler, okul faaliyetleri, standlar gibi konulari birlikte yapmayi mutlaka talep edin. Buna yasal olarak mecburlar.
Lutfen herkes bulundugu yerdeki il ve ilce belediyelerine asagidaki gibi bir yazi yazsin ve ekine de basima hazir halde olan gorselleri koyup yollasin.
Bu cok onemli.
Olumsuz cevap gelen belediyelerin iletisimlerini bana verirseniz ben de TELEFONLA onlari ikna etmeye calisirim.
Unutmayin, Hayvanlari Koruma Kanunu bu konulari belediyelere gorev olarak vermistir.
Selam ve sevgilerimle.. nesrin/ HAYTAP/ DOHAYKO
__________________________________________________________
...................... Belediye Baskanligina,
Kavurucu yaz sicaklarinin basladigi bu gunlerde, disarda susuzluktan dolayi olen hayvan sayisi dusundugumuzden cok daha fazla. Ramazan ayinin da baslamasi nedeniyle, asagidaki BIR KAP SU gorsellerinin belediyenizce bilboard yapilip bu mesajlarin topluma ulasmasinin saglanmasini talep ediyoruz.
Gazetelerin 3. sayfalarinin artik aile ici cinayetlerle doldugu, siddetin ilkokullara kadar indigi gunumuzde, bu tur mesajlar artik unutulmaya başlanan merhamet, acima ve sefkat duygularinin da tekrar topluma hatirlatilmasina vesile olacaktir.
5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu Uygulama Yonetmeliginde, hayvanlarin yasam haklarina ilskin egitici faaliyetleri gonullu kurulus ve yerel hayvan koruma gorevlileri ile duzenlenmesini asagidaki maddelerde gorulecegi uzere hukme baglamistir:
HAYVANLARIN KORUNMASINA DAİR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
(12.05.2006 tarih ve 26166 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır
BİRİNCİ BÖLÜM
Görev ve Sorumluluklar
MADDE 5 – (1) İl Müdürlüğü;
f) Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetleri belediye, gönüllü kuruluş ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle,
g) Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetleri, belediye ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle,İl hayvan koruma kurulunun görev ve sorumlulukları
MADDE 6 – (1) İl hayvan koruma kurulu;
g)Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetleri, belediye ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle,
MADDE 11 – (1) Yerel hayvan koruma görevlileri;
e) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmakla görevli ve sorumludur.
Bu yasa geregince ve asagida ekte ilgili maddeleri sunulan 5393 ve 5216 numarali Belediye Kanunlari geregince bu talebimizin yerine getirilmesi hususunu ve 4982 ve 3071 sayili yasalar gereği tarafimiza bilgi verilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimizla arz ederiz.
Isim, TC Kimlik No
Ek..1...Bilbordlara asilmasi istenen gorseller basima hazir hali ile
Ek...2..Gonullu kurulus ve belediyelerin ortak proje ve faaliyetlerinin yer aldigi 5393 ve 5216 numarali Belediye Kanunlari Ilgili Maddeleri
İndirmek istediginiz dokumanin altındaki linke tiklayiniz.
( Bilgisayarınızda Adobe Reader programı mevcut değilse buradan indirebilirsiniz )
http://www.haytap.org/index.php/200907163392/site-yardimci-sayfalar/biboardlar
http://haytap.org/images/stories/downloads/gorsel_bannerlar/2011_birkapyemek_bilbord1.jpg
http://haytap.org/images/stories/downloads/gorsel_bannerlar/2011_birkapsu_bilbord_1.jpg
Talebimize dayanak olan Kanun Maddeleri:
5393 Sayili Belediye Kanunu
Turkiye'de 2300 buyuksehir statusunde olmayan IL ve sayisi 2300 e yakin olan ilceleri kapsiyor.
BELEDİYE KANUNU
Kanun No. 5393
Kabul Tarihi : 3.7.2005
Hemsehri hukuku
MADDE 13.- Herkes ikamet ettigi beldenin hemsehrisidir. Hemsehrilerin, belediye karar ve hizmetlerine katilma, belediye faaliyetleri hakkinda bilgilenme ve belediye idaresinin yardimlarindan yararlanma haklari vardir. Yardimlarin insan onurunu zedelemeyecek kosullarda sunulmasi zorunludur.
Belediye, hemsehriler arasinda sosyal ve kulturel iliskilerin gelistirilmesi ve kulturel degerlerin korunmasi konusunda gerekli calismalari yapar. Bu calismalarda universitelerin, kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarinin, sendikalarin, sivil toplum kuruluslari ve uzman kisilerin katilimini saglayacak onlemler alinir.
Belediye sinirlari icinde oturan, bulunan veya ilisigi olan her sahis, belediyenin kanunlara dayanan kararlarina, emirlerine ve duyurularina uymakla ve belediye vergi, resim, harc, katki ve katilma paylarini ödemekle yukumludur.
Belediyenin giderleri MADDE 60.- Belediyenin giderleri sunlardir:
m) Yurt ici ve yurt disi kamu ve ozel kesim ile sivil toplum orgutleriyle birlikte yapilan ortak hizmetler ve proje giderleri
Diger kuruluslarla iliskiler
MADDE 75.
c) Kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslari, kamu yararina calisan dernekler, ozurlu dernek ve vakiflari, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti taninmis vakiflar ve 507 sayili Esnaf ve Kucuk Sanatkârlar Kanunu kapsamina giren meslek odalari ile ortak hizmet projeleri gerceklestirebilir.
Kent konseyi
MADDE 76.
Belediyeler kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarinin, sendikalarin, noterlerin, varsa universitelerin, ilgili sivil toplum orgutlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluslarinin ve mahalle muhtarlarinin temsilcileri ile diger ilgililerin katilimiyla olusan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yurutulmesi konusunda yardim ve destek saglar.
5219 SAYILI BUYUKSEHIR BELEDIYESI KANUNU
16 Buyuksehir belediyesini kapsiyor.
Kanun No. 5216
Kabul Tarihi : 10.7.2004
UCUNCU BOLUM
Buyuksehir Belediyesinin Gorev, Yetki ve Sorumluluklari
m) Buyuksehirin butunlugune hizmet eden sosyal donatilar, bolge parklari, hayvanat bahceleri, hayvan barinaklari, kutuphane, muze, spor, dinlence, eglence ve benzeri yerleri yapmak, yaptirmak, isletmek veya islettirmek; gerektiginde amator spor kuluplerine malzeme vermek ve gerekli destegi saglamak, amator takimlar arasinda spor musabakalari duzenlemek, yurt ici ve yurt disi musabakalarda ustun basari gosteren veya derece alan sporculara belediye meclis karariyla odul vermek.
Buyuksehir belediyesinin giderleri
MADDE 24.
n) Kamu yarari gorulen konularda yurt ici ve yurt disi kamu sektoru, ozel sektor ve sivil toplum orgutleriyle birlikte yapilan ortak hizmetler ve diger proje giderleri.
________________________________________________________________
HAYVANLARIN KORUNMASINA DAİR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
(12.05.2006 tarih ve 26166 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır
BİRİNCİ BÖLÜM
Görev ve Sorumluluklar
İl Müdürlüğünün görev ve sorumlulukları
MADDE 5 – (1) İl Müdürlüğü;
f) Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetleri belediye, gönüllü kuruluş ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle,
g) Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetleri, belediye ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle,
İl hayvan koruma kurulunun görev ve sorumlulukları
MADDE 6 – (1) İl hayvan koruma kurulu;
g)Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili eğitici faaliyetleri, belediye ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle,
Yerel hayvan koruma görevlilerinin yetki ve sorumlulukları
MADDE 11 – (1) Yerel hayvan koruma görevlileri;
e) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmakla
görevli ve sorumludur.