Konu: Belediyelerin sahipsiz hayvanlari "issiz alanlara, ormanlara, daglara" atmasinin yasaya aykiri olmasi hk.
...................Kaymakamligina,
26166 sayi ile 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayinlanarak yururluge giren "Hayvanlarin Korunmasina dair Uygulama Yonetmeliginin" 21. d Maddesi (Ek 1) geregince, gecici bakimevlerinde rehabilitasyonlari tamamlanan hayvanlarin alindiklari yere birakilmasinin esas oldugu, ormanlara daglara issiz yerlere hayvanlari atmanin suc oldugu acikca belirtilmistir.
Yasanin bu hukmune ragmen ilceniz belediyesi issiz alan ve ormanlara kopekleri atmaktadir. Bu uygulamanin onlenmesi icin, ilceniz jandarma komutanligina bu uygulamanin yasa disi oldugu, bu konuda karakollarin uyarilmasi ve bilgilendirilmesi, tespiti halinde adli ve idari islem yapilmasi talep eden yazi tarafimizca gonderilmistir.
Hayvanlari kotu kosullarda zor olumlere mahkum eden bu insanlik disi uygulama, ayni zamanda yaban hayatinda bulunan kuduz hastaliginin sehirlere inmesine de sebep olarak insan sagligini da tehdit etmektedir.
Bu baglamda, belediye tarafindan
1. Sahipsiz hayvanlarin veteriner hekim kontrolunde toplanip, asilanip kisirlastirildiktan sonra belediye sinirlari icinde ve kesinlikle alindigi yere birakilmasinin saglanmasini talep ediyoruz.
2. Alindigi yere birakilan hayvanlar icin yine yasa geregi olan beslenme odaklarinin olusturulmasini talepe ediyoruz.
3. Gucten dusmus magdur ve muhtac olanlarin ise koruma altina alinacagi bakim merkezine konmasinin yasa hukmu oldugunun bilinerek buna gore uygulama yapilmasinin saglanmasini talep ediyoruz.
4. Tum bu calismalarda belediyenin gonullulerle isbirligi icinde olmasinin saglanmasini talep ediyoruz.
Ilcede devleti temsil eden ve yasalarin uygulanmasini saglayan en yetkili kamu gorevlisi olmaniz dolayisi ile 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanununun ilcenizde uygulanmasi, kaymakamlik denetim elemanlarinca denetim yapilmasi ve uygulama eksiklerinin giderilmesi konusunda makaminiza bas vuruyoruz ve bahsettigimiz sorunlara iliskin gereginin yapilmasini talep ediyoruz. (EK 2)
Yasa geregi olan bu hususlarin kaymakamliginizca denetimini, yasaya aykiri uygulamalar icin sorusturma acilmasini, uygulamalarinin yasaya uygun olarak yapilmasinin saglanmasini ve konuya iliskin 3071 ve 4982 sayili yasalar geregi kanuni suresi icerisinde tarafimiza ayrintili olarak bilgi verilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimiza arz ederiz.
Isim, IMZA
Dagitim : BIMER, Cevre ve Orman Bakanligi Doga Koruma Milli Parklar Genel Mudurlugu, ................Valiligi, ............ Il Cevre Mudurlugu, ..............Belediyesi, ................Jandarma Komutanligi, .................Muftulugu, .................. Belediyesi, HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu Baskanligi, DYBD Hayvan Koruma Grubu, Ulusal ve Yerel Basin
Ek 1........: Yasanin ilgili maddesi
Ek 2.......: Kaymakamlık gorevleri
TC Kimlik No:...........................
Adres: .................................
__________________________________________________________________
EK 1..
5199 sayili yasanin uygulama Yonetmeligi için tiklayiniz
MADDE 21 – (1) Toplanilan sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlar asagidaki esaslara gore bakilir:
d) Gecici bakimevlerinde on gun sure ile gerekli duyurular yapildigi halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, mudahale gormus olduklarini gosteren isaretleri uzerlerinde olacak sekilde veteriner hekimin onayiyla alindiklari ortama geri birakilir. Bu ortamlarda belediyeler, gonullu kuruluslarla isbirligi icerisinde besleme odaklari kurar ve hayvanlarin beslenmesine yardimci olur. Hayvanlar, hicbir suretle ilgili belediye sinirlari disindaki bir ortama, ormanlik alana veya diger yaban hayati yasam alanlarina birakilamaz.
______________________________________________________
EK 2
http://www.ebilge.com/15532/Kaymakamin_gorevleri_nelerdir.html
KAYMAKAM TANIMI
Kaymakam, ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en yetkili kamu görevlisidir.
GÖREVLER
Kaymakam görevlerini bağlı olduğu ildeki valinin denetimi altında yürütür.
Başlıca görevleri şunlardır:
- İlçede yasaların uygulanmasını sağlar,
- Valinin emirlerini uygular,
- İlçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlar,
- Halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır,
- Törenlere başkanlık eder, resmi ziyaretleri kabul eder.