1991'den Bugüne

DEVASA BAKIM EVLERİNE NİÇİN KARŞIYIZ?

---------- Yönlendirilmiş ileti ----------

Gönderen: İmran BULUT <[email protected]>
Tarih: 9 Kasım 2014 19:08
Konu: DEVASA BAKIM EVLERİNE NİÇİN KARŞIYIZ?
Alıcı: ahmet özyanık <[email protected]>, "[email protected].tr" <[email protected].tr>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "mustafaakincioglu@ormansu.gov.tr" <mustafaakincioglu@ormansu.gov.tr>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, "[email protected]" <[email protected]>, NESRIN CITIRIK <[email protected]>

Orman Su İşleri Bakanı 
Sn Prof Dr Veysel Eroğlu,
Tüm Belediye Başkanları,
Maalesef bakanlığınızın başlattığı, "köpeklerin doğasına, akla, vicdana, etik değerlere tamamen aykırı olan şehir dışında devasa BAKIMEVLERİ" çalışmalarını acilen durdurtmanızı talep ediyoruz.
Özellikle orman yangınlarının yoğun olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Orman kenarına kurulan yerde yangın çıkarsa bütün hayvanların canlı canlı yanmasının hesabını kim verecek?
Ekde bulunan fotoğraflar Balıkesir Barınağı ve ilçelerindeki Erdek ve Bandırma Barınağın da bulunan hayvanların yaşantıları içler acısı Balıkesir Barınağı Merkeze 11 Km. Erdek Barınağı Erdek merkezine 6 Km. Bandırma Barınağı Merkeze 10 Km olan barınaklarda tedavi yok temizlik yok Bakım Hiç yok artık karar sizin bu hayvanların çektiği acılar çaresizliği canımıza tak etti. Bizlerin yaşam hakkımız yaşam sevincimizi ve Psikolojimizi alt üst etti yeter artı demeniz gerekirken şimdi bu kıyıma bu katliama  daha büyük acıların  yenisini eklenilmete olduğunuzu lütfen düşünün kararınızı verin.. 
Balıkesir Belediyesi tarafından açılacak  Devasa  Bakım evi için gelen ödeneğin derhal geri çekilmesini acilen talep etmekteyiz
Aşağıda ekli yazıda sakıncalarını belirttiğimiz "şehirden uzakta devasa bakım evlerine" toplama ile binlerce hayvan, mevcut olan Balıkesir barınağında ve de Başka illerde 30-40 tane hayvanı beslemekten aciz belediyelere teslim edilmemelidir.
Şehirlere yakın, ulaşımı kolay, Her ilde ve ilçede günde 15-20 defa hayvan taşınıp götürülecek, yaralı hayvanlar kolaylıkla yetiştirilecek "Yakın ve Küçük" bakımevlerini ve Rehabilitasyon merkezlerinin açılmasının ÖNEMLE arz ve talep talep ediyoruz.
Saygılarımızla..
 
İmran BULUT
           BALDOHAYKO
          Yönetim kurulu üyesi
 

EKLİ YAZILAR...
_____________________________________

DEVASA BAKIM EVLERİNE NİÇİN KARŞIYIZ?

1. GÖNÜLLÜ DENETİMİNDEN KAÇMAK:Bir bakım evinde en önemli husus "gönüllü denetimi ve gözetimidir". Uzak yerlere gönüllüler zaten gidemeyeceği için, hayvanlar aç sefil ve hasta ölümlere daha kolay mahkum edilecekler. Belediye veterinerleri ve bakıcılar akşama kadar odalarında oturacaklar.
2. BÜYÜK PARALAR OLURSA PAYLAŞMA KOLAY OLUR: Büyük devasa bakım evleri, büyük paralar demektir, bu büyük paralardan herkes payına!!! düşeni alacaktır. Küçük ve düşük maliyetli bakım evlerinden nasıl pay alacaklar? Ufacık bakım evine bir kulübe almaktan aciz belediye başkanı yüzlerce milyarlık bakımevi yapmak için çırpınıyor.
3. İLÇELER HAYVANLARI KOLAY YOK EDECEK: Bu büyük devasa bakım evleri ilçelerin de işine gelecek. Topladıkları hayvanları büyük bakım evine götürüyoruz diye ıssızlarda daha kolay yok edecekler.
4. BANKAMATİK TORPİLLİ ELEMANLARA KOLAYLIK: Partili, akraba, eş dostları barınaklarda çalışıyor gösterirler. Çünkü oralarda şikayet edemeyen ağzı dili olmayan hayvanlar vardır. Bakım evleri uzakta olursa BANKAMATİK GÖREVLİLER daha kolay istihdam edilir.
5. TEDAVİ GİDERLERİ DE OLMAYACAK: Uzakta ki bakım evlerinde TEDAVİ de yapılmayacak. Çünkü tedavi demek ilaç ve para harcanması demektir. Bu da belediyenin işine gelmez. Tedavi demek veterinerlerin rahat koltuklarından kalkıp mesleklerini icra etmeleri demektir. Bu da veterinerlerin işine gelmez. Hayvana elini sürmeyen bir tek veterineri göstermelik olarak koymak varken, hiç bir belediye gerçek anlamda tedavi için çok sayıda veteriner istihdam etmek istemez. Veterinerlerin hiç birisi de başkanın karşısına çıkıp itiraz edip mesleğinin onurunu korumaz.
6. MAMA MASRAFINI DA AZALTMAK: Uzaktaki barınaklarda hayvanlara yeterli mama vermeyecekler. Çünkü toplamayı hedefledikleri binlerce hayvanı gerçekten doyurmayı düşünen bir belediye büyük paraları gözden çıkarmak zorunda. Oysa belediyeler mama parası olarak zırnık harcamak istemezler. Depoyu göstermelik mama torbaları ile doldurur, dışarından gelenlere BAKIN MAMAMIZ ÇOK derler. Ama o mamalar hayvanlara verilmez, ya kuru ekmek ya da açlıktır hayvanların payına düşen.
7. KÖPEKLER SÜRÜ HAYVANI DEĞİLDİR.Bir bölmede en fazla 15-20 hayvan olmalıdır. Bundan fazla hayvan konan bölmelerde yer ne kadar büyük olursa olsun, gruplaşmalar nedeni ile kavgalar ve parçalanmalar kaçınılmaz olur. Köpekler sürü hayvanı değildir.
8. BÜYÜK ALANLARDA KONTROL OLMAZ: Bir bölme en fazla 500 metrekare olmalıdır. Daha büyük bölmeler bahçelerde, hasta veya yaralı hayvanlar gözden uzak kanayarak can verirler. Kontrol mümkün değildir.
9. KÖPEKLER İNSANA YAKIN OLMAK İSTERLER: Özellikle köpekler "insana yakın" olan insanı maalesef dost bellemiş bir dost hayvan türüdür. Onları tecrit etmek onlara zulmetmektir.
10. YÜKSEK MAZOT GİDERİ İLE DEVLET ZARARA UĞRATILACAK: Gerek yaralı-hasta hayvan taşırken ve gerekse kısırlaştırma için toplama yapılırken, bakım evi arabaları günde 15-20 defa hayvan taşımak durumunda kalırlar. Bu büyük bir mazot sarfı olur ve devlet zararı uğratılmış olur.
11. YARALI HAYVANLARA ACİL MÜDAHALE YAPILAMAYACAK: Yaralı hayvanların hiç bekletme yapılmadan acilen bakım evine taşınıp müdahale görmeleri gereklidir. Uzak bakım evlerine mazot nedeni ile sık sık gitmeyecekler, yaralı hayvanları arabada biriktirip, yaşayan olursa onları bakım evine götürecekler.

 

 

alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
cross