1991'den Bugüne

Adana Engelli Hayvanlar Bakımevi


Sevgili Arkadaslar,

Onemli bir kismi magdur ve engelli durumda olan Engelli Hayvanlar Bakimevi haberimiz basta Hurriyet, Milliyet ve Radikal olmak uzere gazetelerde ve sesonline haber portalinde yer aldi. Bu bolumde vakti ile hayatindan umut kesilmis olan ama barinak veteriner hekimi ve gorevlilerinin inatla yasatmaya calistiklari en az 30 hayvan var. Toplamda ise 300 e yakin engelli hayvan var.

Lutfen bulundugunuz yerlerdeki Belediye Veteriner Hekimleri ve Belediye Baskanlarina, basin kuruluslarina, il cevre mudurluklerine  bu resimleri ve haberleri gosterin.

5199 u uygularken sadece "Kisirlastirmayi" amac edinmenin yanlis oldugunu, yarali, sakat, magdur, evinden atilmis yani bir daha sokaklardaki yasamini surduremeyecek hayvanlar icin de HAYVAN REFAHINI saglamanin  ve onlar icin de bakimevleri olusturulmasinin onemini anlatmaya calisin.

Magdur, iskence gormus, kor, sakat, felcli, bacagi olmayan hayvanlari YOK SAYMAK yasanin eksik uygulandigini gostermektedir.

Gercek anlamda hayvan haklarindan bahsetmek icin, hem saglikli hayvanlara guvenli yasam kosullari olustururken (su anda maalesef o da yok, saglililari da kisirlastirip kisirlastirip ya zehirliyorlar ya da ormanlarda daha yavas bir olume atiyorlar) hem de mutlaka BU TUR ENGELLI hayvanlarin da HAKLARININ KORUNDUGU calismalar yapilmalidir.

Mutlaka bunu saglmaya calisalim.

Selam ve sevgilerimle...

Nesrin/ HAYTAP/ DOHAYKO

 

RADİKAL

RADİKAL GAZETESİ  : Engelli hayvanlar için özel bakımevi 21/02/2010

Adana'da engelli hayvanlar için özel bakımevi kuruldu. Hayvan Hakları Federasyonu Ulusal Koordinatörü Nesrin Çıtırık, "Tüm illerin yerel yönetimlerini mağdur ve muhtaç olan engelli hayvanlar için kalıcı engelli bakımevleri yapmaya davet ediyoruz" dedi.

ADANA - Engelli hayvanlar için özel bakımevi kuruldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Hayvan Barınağı’nda oluşturulan özel bakımevinde, görme ve yürüme engelli 300 köpek bakılıyor. Köpeklerin 28’i çevre illerden getirildi.

Adana’daki barınak 10 yıldır hizmet veriyor. 1500’e yakın kedi, köpek ve kuşa bakılıyor. Yeni oluşturulan bakımevi ise felçli, kör, işkence sonucu psikolojisi bozulmuş hayvanlara hizmet veriyor. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ulusal Koordinatörü Nesrin Çıtırık’ın çağrısı var:

“Acı ve ıstırap her canlı için aynı. Adana’da sadece engelli hayvanlara yönelik bakımevi açılmasıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleşti. Tüm illerin yerel yönetimlerini mağdur ve muhtaç olan engelli hayvanlar için kalıcı engelli bakımevleri yapmaya davet ediyoruz. Destek veren herkese de teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakımevinde kalan köpeklerin tüm ihtiyaçlarının yerel yönetim ve idareler tarafından karşılandığını belirten Çıtırık, halkın bakımevindeki hayvanları ziyaret edip, sevgi göstermelerini istedi.

Engelli Kopek

Milliyet

Hürriyet

MİLLİYET GAZETESİ : Engelli hayvanlara bakımevi ve HÜRRİYET GAZETESİ : Engelli hayvanlara bakımevi

Kübra POLAT/ADANA, (DHA)

ADANA Büyükşehir Belediyesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Hayvan Barınağı'nda Türkiye'de sadece engelli hayvanlar için bakım evi oluşturuldu. Bakım evinde 28'i çevre illerden getirilen 300 görme ve yürüme engelli köpek kalıyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ulusal Koordinatörü Nesrin Çıtırık, 10 yıldır Adana'da hizmet veren barınakta 1500 kedi, köpek ve kuşun korumaya alındığını belirterek, engelli hayvanlara özel bakımevi yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Barınak yanında yaptırılan yürüme ve görme engelli, mağdur, felçli, yaşadıkları işkence nedeniyle psikolojisi bozuk hayvanlara ömürlerini sürdürebilecekleri kalıcı özel bakımevinin Türkiye'deki tüm illere örnek olması gerektiğini anlatan Çıtırık, bu tür hayvanların sokaklarda yaşamlarını sürdüremediklerini söyledi. Engelli bir yaşamın insan için de, hayvan için de aynı anlama geldiğini vurgulayan Çıtırık, şöyle dedi:

“Acı ve ızdırap her canlı için aynı. Nasıl engelli vatandaşlar sokağa çıktıklarında normal insanlar gibi olamıyorsa, kedi ve köpekler için de engel aynı anlamı taşıyor. Adana'da sadece engelli hayvanlara yönelik bakımevi açılmasıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleşti. Engelli ve işkence görmüş psikolojisi bozuk hayvanlar bakımevinde ölene kadar, insanın şevket ve merhameti ile yaşayacak. Tüm illerin yerel yönetimlerini mağdur ve muhtaç olan engelli hayvanlar için kalıcı engelli bakımevleri yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda bize destek veren herkese de teşekkür ediyoruz.”

Bakımevinde kalan köpeklerin tüm ihtiyaçlarının yerel yönetim ve idareler tarafından karşılandığını belirten Çıtırık, halkın bakımevindeki hayvanları ziyaret edip, sevgi göstermelerini istedi.

Haberin Linki : http://www.milliyet.com.tr/engelli-hayvanlara-bakimevi/turkiye/sondakika/21.02.2010/1201634/default.htm

Engelliler İçin Bakımevi

Mağdur Hayvanlar Kısmı

Mağdur Hayvanlar Kısmı

Ocak Barınak

cross