Trakya İmdat Turunun 7. gününde Vize İlçesi kaymakamı Savaş ÜNLÜ makamında ziyaret edildi. Vize kaymakamı Sayın Ünlü ziyaretimizden çok memnun olduğunu dil getirdi ve HAYTAP'ın toplumsal gelişme açısından çok önemli bir rol üstlenmiş olduğunu ifade etti.
Sayın Ünlü '' Bölgeye köpek atılma olayı çok oluyor, bazen İstanbul'dan bazen çevre ilçelerden köpekler atılıyor.Vize belediyesinin tek başına bir rehabilitasyon merkezi kurabilmesi biraz zor olabilir ama bir kaç ilçenin birleşip rehabilitasyon merkezi kurup tedavi aşılama ve kısırlaştırma yapabilirler ve böylece köpek popülasyonu kontrol altına alınabilir. '' dedi. Ayrıca Sayın Ünlü Vize ilçesindeki ilk öğretim okullarında ilçe eğitim müdürlüğü ile birlikte çocuklara hayvan sevgisi konuşu eğitim çalışmaları yapılabileceğinden söz etti.4 ekim dünya hayvanları koruma gününde resmim fotoğraf şiir yarışmaları yapılabileceği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
sayın ÜNLÜ, kuzu ve oğlak etinin yenmesine karşı olduğunu söyledi '' süt kuzusu ya da süt oğlak eti demek daha hiç ot yememiş süt ile beslenen bebek demektir . İnsan da olsa hayvan da olsa bebek bebektir, ve bebek eti yemenin barbarlık olduğunu düşünüyorum. Ve ben de zaten Tarım ve köy işlerinden gelen yazı doğrultusunda kendi bölgemde 1 kilonun altında olan hayvanların kesilmelerini yasakladım. Esnaf bundan pek memnun olmasa da zamanla kabullendiler '' dedi.
Kaymakam bey ekibimizin yerel gönüllüler ile temasa geçmek istediği üzerine ilçe TEMA temsilcisi ve emekli öğretmen olan Adem bey ile tanıştırdı.
Ekimiz Adem bey ile birlikte İlçe milli eğitim müdürü sayın Harun TAM'ı makamında ziyaret etti. Çok olumlu geçen görüşme sonucunda HAYTAP'ın eğitim metrayallerini Vize ilçe milli eğitim müdürlüğüne yollaması ve bu eğitim metaryalleri ile okullarda öğrencilere sunumlar yapılması konusunda karara varıldı.
Daha sonra Küçükyayla köyüne geçen ekibimiz burada köy imamı Hikmet YILDIZ ve köy halkı ile köy meydanında toplanıldı , hayvan sevgisi ve hayvan hakları konularında konuşuldu. İmam Yıldız , ramazan boyunca vaazlarında konuyu işleyeceklerini dil getirdi. Köy halkından İsmail TOY afişlerimizi alıp köyün çocuklarına dağıttı ve hep birlikte kahve ve dükkanların camlarına astılar.
Ardından Kömürcü köyü ziyaret edildi. Köy imamı Salih COŞKUN ile görüşüldü.
Daha sonra Kıyıköy'e gelen ekibimiz burada yerel hayvanseverler ile buluştu. Kıyıköy'lüler belediyenin ilaçlı tüfekle hayvanları öldürüp arabalarla toplayıp attığını ve bunun sık sık tekrarlandığını söylediler. Yerel duyarlı insanlara ulaşmak için görüşmeler yapan ekip hayvansever Coşkun İPEK 'e ulaştı. Başkanın bölgede olduğu bilgisini alan ekip başkan beyin yanına gitti ve kısırlaştırma yapılması , bunun için bir kısırlaştırma istasyonu kurulması konusunda başkanı ikna etmeye çalıştılar. Ayrıca mobil klinik ile kısırlşatırma yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını ifade eden ekip başkanın da aynı fikirde olduğunu öğrendi. Ve ertesi gün 0:30 da başkanlık makamında görüşmeye devam etmek üzere sözleşip ayrıldı.
Yerel gönüllü Coşkun İPEK'in yöredeki diğer hayvansever kişiler ile görüşüp bölgede bir hayvan hakları grubu oluşturması konusunda görüşüldü.
Ekibimiz yarın Kıyıköy bölgesindeki ziyaretlerini tamamlayıp Saray ve Velimeşe ziyaretlerinde bulunacak ve ardından Kırklareli'ne geçecektir.
Bir damla yaşam aracımız ise artık yürümekte gitmekte zorlanıyor... yaşlı bir dede gibi...nefesi bitmek üzere...yenisi ile en yakın zamanda değiştirmek güçlü bir imaj vermek gerekiyor. Ama nasıl ? nasıl ? nasıl ?”
Ege SAKİN
HAYTAP Temsilcisi